Verslininkui L. Pinkevičiui dėl Lentvario dvaro – nemalonumai

Neapsikentę, kad Lentvario dvaras nyksta neprižiūrimas jo šeimininko – žinomo verslininko Laimučio Pinkevičiaus, Kultūros paveldo departamento (KPD) atstovai nusprendė verslininką nubausti.

Jie surašė protokolą, o teismas privalės nuspręsti, ar skirti baudą ir kokio dydžio ji turėtų būti. Pats savininkas tvirtina savo turtu besirūpinantis, tad kaltas nesijaučia, rašo portalas 15min.lt.

Paveldosaugininkai jau kelerius metus skambina pavojaus varpais, kad Lentvario dvaras neprižiūrimas. „Šio dvaro savininkas L.Pinkevičius neužtikrina savo dvaro tinkamos apsaugos. Pastaruosius porą metų rūmai neprižiūrimi, nėra užtikrinta jų apsauga. Ponui Pinkevičiui kelis kartus buvo surašomi reikalavimai, kad jis užtikrintų bent minimalią apsaugą“, – teigė KPD direktorė Diana Varnaitė.



KPD šįkart Lentvario dvaro savininkui dėl apsaugos neužtikrinimo surašė protokolą, o teismas spręs, kokios baudos verslininkas vertas.

Bauda L.Pinkevičiui gali siekti nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių litų. Tačiau net ir sumokėjęs ją jis privalės apsaugą užtikrinti.

Pats L.Pinkevičius tvirtina savo turtu besirūpinantis, kiek tik išgali, tačiau tai ne itin padeda. Esą vietoje to, kad policija gaudytų tuos vagis, kurie niokoja jo turtą, paveldosaugininkai nori bausti jį patį.

„Aš ten pastoviai tvarkau ir pastoviai jie man rašo. Gaunasi tokia situacija: eini žmogus gatve, tave užpuola chuliganai, primuša, o tave nubaudžia, kad tu ne laiku vaikščiojai. Aš vis tvarkau, o atvažiuoja visokie vagys“, – kalbėjo verslininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
vargsas nei nesistoja nei turtu islaikyti negali vargsrlis

Grafas

Grafas portretas
Atimti ir perduoti valstybes apsaugai visus uzgrobtus ir naikinamus Lietuvos dvarus. Senieji seimininkai karstuose "vartosi", zinodami kas ju dvaruose darosi.

fibas

fibas portretas
kai valstybei bus perduoti panasus objektai,tai bomzams juose apsigyvenus,tie patys valstybininkai neizvelgs nieko blogoIstorija girdeta tukstancius kartu.Lietuvoje kaltais lieka kvailiai,tiktai ne valstybe,kokia ten valstybe ,be kita ko ,tai elementarus banditu klanas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių