Vėl rinks parašus, kad būtų nuleista kartelė skelbti referendumą

  • Teksto dydis:

 Visuomenininkai vėl imasi rinkti parašus, kad būtų nuleista kartelė piliečiams inicijuoti referendumą.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) registravo grupę, kuri siūlo numatyti, kad ateityje referendumams skelbti pakaktų surinkti 100 tūkst. parašų.

Dėl tokios Konstitucijos pataisos iniciatoriai siūlo surengti referendumą, ir tam jiems reikėtų surinkti ne mažiau kaip 300 tūkst. parašų.

VRK parašų lapus iniciatoriams išduos balandžio 14 dieną ir surinkti reikiamiems parašams skirti trys mėnesiai – lapus turės grąžinti iki liepos 14 dienos.

Iniciatyvinės grupės koordinatoriumi paskirtas Lietuvos pensininkų partijos pirmininkas Vytautas Kadžys, taip pat grupėje yra „Drąsos kelio“ partijos atstovai Jonas Varkala bei Audronė Skučienė, kiti asmenys.

Iniciatorių siūlomas klausimas jau anksčiau buvo pateiktas spręsti referendumui, kartu su siūlymu drausti užsieniečiams parduoti žemę. Minimą referendumą inicijavo iniciatorių grupė, surinkusi reikiamus parašus, tačiau dėl mažo rinkėjų aktyvumo jis neįvyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip

Kaip portretas
greitai atsiskleidė referendumo šalininkų tikslai:komentatorius "tavo Prezidente"apgailestauja, kad nebuvo referendumų dėl stojimo į ES ir NATO. O jei būtų buvę, gal būtų nubalsuota prieš ir tada būtume likę matuškos Rosijos glėbyje komentatoriaus "tavo Prezidente" džiaugsmui.

Justas

Justas portretas
Neseniai turėjome pamoką su žemės referendumu. , ne laikas tą pamoką užmiršti. Prisiminkime kokios asmenybės ir kokiu tikslu tą referendumą organizavo. Jei bus palengvintas referendumų organizavimas-Valstybė bus nuolat sumaištyje, jokie svarbūs sprendimai nebus priimami, nes visada atsiras referendumo organizatorių, kurie trukdys tai padaryti.Negriaukime savo Valstybės.

Ajajai

Ajajai portretas
Ir bukumas gi tų protingų žmonių! Negi neaišku, kad referendumus užgniaužt siekiama ne dėl kvailų referendumų, kurių, aišku, neišvengsi, bet dėl to, kad neapsikentę piličiai referendumu nenubalsuotų valdžiažmogių ir jų prielipų skaičių perpus nurėžt? Nors jei toks referendumas ir įvyktų, būtų atrastas "teisėtas" būdas sprendimo nevykdyti...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių