V. Auglys: Lietuva siūlo laikinai stabdyti Astravo AE statybas

  • Teksto dydis:

Lietuva siūlo Baltarusijai stabdyti Astravo atominės elektrinės (AE) statybas, kol nėra atlikti šios jėgainės streso testai ir kiti Tarptautinės atominės energetikos agentūros (Tatenos) tiriamieji darbai, sako Lietuvos atstovas.

„Paprašėmė, kad Baltarusijos pusė galėtų papildomai pateikti informaciją kaip priedą prie poveikio aplinkai dokumentacijos, kad būtų duota laiko visuomenei susipažinti ir ekspertams išanalizuoti. Taipogi paprašėmė kuo greičiau atlikti Tatenos aikštelių įvertinimo misiją, kuo greičiau atlikti streso testus pagal suprantamą metodologiją, paprašėme skaidrumo dėlei, kad Baltarusijos kolegos pakviestų Lietuvos ekspertus dalyvauti Tatenos misijose ir streso testų darbuose dėl skaidrumo ir dėl atvirumo“, - trečiadienį po susitikimo su Baltarusijos atstovais žurnalistams sakė Aplinkos ministerijos Taršos prevencijos departamento direktorius Vitalijus Auglys.

„Kol kas nesulaukėme jokio rimo atsakymo. Kol atsakymo nėra, pasiūlėme Baltarusijos pusei stabdyti statybas, kol bus atlikti streso testai ir kol bus atlikti Tatenos misijos tiriamieji darbai. (...) Mes suprantame, kad tai yra sunkus klausimas, mes tikime, kad Baltarusijos pusė įsiklausys į mūsų reikalavimus“, - pridūrė V.Auglys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geras

geras portretas
visai zmogelis nusoko nuo proto jei reiskia tokius pasiulymus kitai saliai o ar is vis turejo to proto

anekdotas

anekdotas portretas
apie bobutę prie supuvusios geldos ......... prabudo ,apsidairė ir vėl užknarkė .........

ns atleiskit.....

ns  atleiskit..... portretas
bet jei kiekviena kurva kada uzsimanys tada ir stabdys tokias gigantiskas statybas --jos niekados nebus uzbaigtos.....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių