Vatikano kardinolas ragina nebijoti pabėgėlių

  • Teksto dydis:

Pirmadienį susitikę prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Vatikano valstybės sekretorius kardinolas Pietras Parolinas (Pjetras Parolinas) daug dėmesio skyrė pabėgėlių klausimui.

P.Parolinas po susitikimo su Lietuvos vadove sakė, kad svarbu nebijoti kitos religijos ir kultūros žmonių.

„Aš manau, kad baimė yra blogiausiai patarėjas bet kuriuo klausimu (...). Žinoma, yra problemų, nėra lengva, mes tai žinome, yra realios integracijos problemos, nes mes esame iš skirtingų kultūrų, skirtingų religijų, skirtingos patirties, bet mes turime bendrą pamatą - žmogiškumą“, - kalbėdamas apie pabėgėlius žurnalistams pirmadienį sakė kardinolas.

Prezidentės teigimu, Lietuva supranta tuos, kurie buvo priversti palikti savo namus, ir pagal išgales priima pabėgėlius, sakoma po susitikimo Prezidentūros išplatintame pranešime. D.Grybauskaitė taip pat pabrėžė, jog siekiant padėti pabėgėliams ir išsaugoti jų orumą, būtina sutelkti tarptautines pastangas kuriant saugų prieglobstį arčiau jų namų, kad karo baisumus patyrę žmonės nerizikuotų savo gyvybėmis ir netaptų prekybos žmonėmis aukomis.

Pasak Prezidentūros pranešimo, susitikime, be kita ko, kalbėta apie padėtį Ukrainoje ir pagalbą šios šalies žmonėms.

Prezidentė su aukštu Vatikano pareigūnu aptarė ir Lietuvos ir Šventojo Sosto bendradarbiavimą bei pakartojo Lietuvos žmonių kvietimą popiežiui Pranciškui atvykti į mūsų šalį.

D.Grybauskaitė taip pat įteikė P.Parolinui valstybės apdovanojimą – Vytauto Didžiojo ordino Didįjį Kryžių. Aukštas Vatikano pareigūnas apdovanojamas už asmeninį indėlį plėtojant bei įtvirtinant Lietuvos ir Šventojo Sosto santykius, gerinant abiejų valstybių politinį, kultūrinį bendradarbiavimą, nurodo Prezidentūra.

„Šventasis Sostas niekada nepripažino Lietuvos okupacijos ir aneksijos bei visuomet griežtai smerkė totalitarinius režimus. Okupacijos metais prie Šventojo Sosto nuolatos veikė Lietuvos diplomatinė atstovybė. Vatikano radijas transliavo laidas lietuvių kalba ir padėjo informuoti pasaulį apie Sovietų Sąjungos vykdomus nusikaltimus“, – teigiama Prezidentūros pranešime.

Anot Lietuvos vadovės, šiandien Europai susiduriant su išbandymais jos saugumui ir vienybei, Šventojo Sosto moralinė lyderystė įpareigoja nebijoti ir toliau ginti laisvę bei taiką, saugoti žmogiškąjį orumą Europoje ir už jos ribų.

Tokio aukšto rango Vatikano pareigūnas Lietuvoje lankosi pirmą kartą po 1993-ųjų popiežiaus Jono Pauliaus II vizito į Lietuvą.

P.Parolinas yra aukščiausias kardinolas Vatikano hierarchijoje ir yra antrasis asmuo po popiežiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mastytojas

mastytojas portretas
tegu pas save vatikane ir priima gal pavyks atversti i krikscionybe o mums ir be ju blogai

Klausimelis?

Klausimelis? portretas
Kodel toks noras Vatikano paversti Europa musulmonisa?

Europoje

Europoje portretas
nestinga blogų žinių apie tuos pabėgėlius, tačiau kažkodėl kai kurios šalys slepia jų nusikaltimus, atviresnė yra Italija. Todėl mes tikrai nerizikuosime, priimant papildomą naštą ant savo pečių. Ką pažadėjome, teks įvykdyti, bet mūsų politikai privalo saugoti savo žmones nuo tų atvykėlių banditų (ne visi tokie, bet pavyzdžiai pasaulyje rodo, kad tokia jų dauguma).
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių