Vasario pradžioje į Lietuvą atvyks Ukrainos prezidentas

Vasario pradžioje į Vilnių oficialaus vizito atvyks Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius, kuris tikisi suartėjimo su Europos Sąjunga (ES) per Lietuvos pirmininkavimą kitų metų antrąjį pusmetį.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė patvirtino, kad Ukrainos vadovo vizitas Vilniuje numatomas vasario 6 dieną.

„Susitikime ketinama aptarti dvišalius santykius, ekonominį bendradarbiavimą ir Ukrainos bei Europos Sąjungos santykius“, - sakė prezidentės atstovė.

Susitikimo metu nemažai dėmesio turėtų sulaukti lapkritį Lietuvoje planuojamas ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimas. Jo metu Vilniuje Ukraina tikisi su ES pasirašyti asociacijos sutartį.

„2013 metų lapkritį Vilniuje mes ketiname pasirašyti susitarimą dėl asociacijos ir laisvosios prekybos zonos“, - ketvirtadienį Davose žurnalistams sakė Ukrainos prezidentas.

ES ir Ukrainos derybos dėl asociacijos sutarties pastaraisiais metais strigo Vakarams kaltinant V. Janukovyčių opozicijos persekiojimu, visų pirma dėl veiksmų kalinamos ekspremjerės Julijos Tymošenko atžvilgiu.

Tarp ES ir Rusijos manevruojantis V.Janukovyčius sulaukia didelio spaudimo iš Maskvos prisijungti prie muitų sąjungos, kurią Vladimiras Putinas tikisi paversti galinga Eurazijos sąjunga, už tai žadėdamas pigesnes dujas. Šiuo metu muitų sąjungai priklauso Rusija, Baltarusija ir Kazachstanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virgis

Virgis portretas
O kada į Lietuvą atvyks nusikalėlių pasaulio prezidentšas profesorius MARIJARTI???Labai tikėtina,kad Kaune jam patiktų.

V

V portretas
Mokys mūsų vadovus kaip susidoroti su opozicija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių