Vasario pradžia – saulėta, bet šaltoka

Artimiausiomis dienomis debesų šydas trauksis, tad pasirodys saulė ir šiek tiek spustelės šaltukas, LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Antradienį kritulių nenumatoma, debesuotumas ir toliau mažės. Pietiniuose ir vakariniuose rajonuose jau pasirodys saulė. Vėjas išliks nestiprus ir toliau pūs iš pietryčių. Temperatūra svyruos tarp 3 laipsnių šalčio pietrytiniuose rajonuose ir 1 laipsnio šilumos prie jūros. Kadangi temperatūros daugelyje rajonų bus neigiamos, išliks plikledis.

Trečiadienio naktį bus nepastoviai debesuota. Debesų šydas pasitrauks nuo Lietuvos, tad temperatūra kris. Ji bus apie 8–13 laipsnių šalčio. Tik prie jūros ir pietvakariniame šalies pakraštyje ji gali išsilaikyti kiek aukštesnė.

„Vasario 1-oji turėtų būti labai graži, sausa ir maloniai gaivi. Temperatūra įdienojus išliks visoje šalyje. Ji svyruos tarp 1–4 laipsnių šalčio“, – pasakoja sinoptikė.

Panašūs orai išsilaikys tiek ketvirtadienį, tiek penktadienį. Kritulių tikimybė išlieka maža. Ketvirtadienio naktį temperatūra kris iki 6–11 laipsnių šalčio. Dieną taip pat išsilaikys neigiamos temperatūros.

Penktadienį šiek tiek turėtų padidėti debesuotumas, todėl naktis jau bus šiltesnė – temperatūra svyruos tarp 2–7 laipsnių šalčio. Dienos metu temperatūra bus apie nulį.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių