Vasario 16-ąją nepamirškite iškelti trispalvę

Policija primena, kad minint Vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, valstybės ir savivaldybių institucijos bei įstaigos, įmonės ir organizacijos, taip pat gyvenamųjų namų šeimininkai privalo išsikelti valstybines vėliavas.

Pasak Policijos departamento, patys policijos pareigūnai, norėdami kelti tautos sąmoningumą ir patriotiškumą, vasario 16-ąją, kovo 11-ąją ir liepos 6-ąją tarnybinius automobilius papuošia valstybinėmis vėliavėlėmis.

Už valstybinės šventės metu neiškeltą valstybinę vėliavą gyventojai gali būti įspėti ar nubausti pinigine bauda nuo 10 iki 30 litų. Valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovai gali sulaukti baudų nuo 30 iki 60 litų.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis sakė, kad policijos pareigūnai per vasario 16-ąją reidų dėl vėliavų neiškėlimo nerengs, tačiau reaguos į gyventojų pranešimus apie neiškeltas vėliavas.

Policijos įstaigos kiekvienais metais gauna asmenų užfiksuotus pažeidimus dėl neiškeltos vėliavos.


Šiame straipsnyje: Vasario 16-ojiVasario 16

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Vasario 16-ąją nepamirškite iškelti trispalvę su juodu kaspinu...

NET NEKETINU

NET NEKETINU portretas
FU...

Algimantas Bakas

Algimantas Bakas portretas
Niekuomet Lietuva neturėjo realios nepriklausomybės. Jos gyventojams mieliau baudžiava nei savarankiškas tvarkymasis. Smetonos laikais lietuviai su nostalgija prisimindavo rusų caro laikus (caro Mikalojaus II portretai puošė valstiečių pirkęs). Šiandieną dauguma lietuvių mielai sugrįžtų į tarybinius laikus ir vėl, kaip ir tada, vienas kitą skųstų, žudytų, vogtų, tremtų. Išvogta, išdraskyta, praskolinta, stribų tebevaldoma, atmintį praradusi, Landsbergį – Brazauską garbinanti Lietuva... Nuo K. Donelaičio laikų niekas nepasikeitė ir, matyt, kad jau niekas ir nepasikeis. Alkanos minios laukia naujo okupanto.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių