Vasarį maisto paketų sulauks apie 137 tūkst. skurstančių žmonių

  • Teksto dydis:

Šią savaitę į savivaldybes pradedami vežti pirmieji maisto produktų paketai labiausiai nepasiturintiems žmonėms.

Kaip pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, vasario mėnesio maisto produktus gaus apie 137 tūkst. skurstančių Lietuvos žmonių.

Pasak socialinės apsaugos ir darbo viceministro Eitvydo Bingelio, šiemet maisto produktai bus dalijami šešis kartus – vasario, balandžio, birželio, rugpjūčio, spalio bei gruodžio mėnesiais.

Vasario mėnesio maisto produktų paketą sudaro makaronai, grikių kruopos, kiaulienos konservai, konservuotų daržovių sriuba, konservuotos pupelės, avižiniai sausainiai ir greito paruošimo avižų košė.

Maisto paketus gali gauti tie šalies gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos neviršija 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio per mėnesį – tai yra 153 eurų.

„Tačiau savivaldybės savo nuožiūra gyventojams šią paramą gali skirti ir kitais atvejais, jei mato, kad tokios paramos reikia. Tuomet žmogaus pajamos neturi viršyti dviejų valstybės remiamų pajamų dydžio per mėnesį“, – teigia viceministras.

Maisto produktus paskirsto savivaldybių administracijos bei trys nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija ir Marijampolės krašto samariečių bendrija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Savanore

Savanore portretas
Nereikia deti nuotraukos su tais produktais,kuriu si karta zmones negauna.Paskui jie drasko akis savanoriams,kad duodame ne tuos produktus ir piktai reikalauja...Dauguma ir taip nepatenkinti maisto daviniais.Klausineja, kodel nera miltu,aliejaus,cukraus t.y.produktu,kuriu uztenka ilgesniam laikui.O visas pretenzijas turi isklausyti savanoriai,kurie be jokio atlygio,is geros sirdies,dalija maisto davinius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių