Vasara įsibėgėja – savaitgalis bus saulėtas

Kol kas danguje dažnesni svečiai yra debesys, tačiau artėjant savaitgaliui saulė susiims.

Ketvirtadienį daug kur danguje matysis išsibarstę debesys. Vėjas bus nepastovios krypties.  Kaune,  įdienojus termometrai rodys 20 laipsnių, negausiai palis. Vilniuje bus 21 laipsnis šilumos, čia taip pat gali užklupti netikėtas lietus. Šiauliuose saulė bus įsitaisiusi tarp debesų, temperatūra sieks 22 laipsnius. Pajūryje ir lengvi debesėliai vis praplauks dangumi, oras sušils iki 17 laipsnių.

Penktadienį pasirodys daugiau debesų. Tikimybė, jog palynos dažniau, išaugs. Kutens šiaurės krypties vėjas.  Kaune apie 15–17 laipsnių bus nakties ir ryto metu. Auštant  gatves sudrėkins lietus. Vilniuje dangus varvės didžiąją paros dalį, tik vakarop debesys visiškai pasitrauks. Naktį oras sušils apie 13, ryte ir dieną apie 17–20 laipsnių.  Šiauliuose vartysis garbanoti debesys, lietaus nenumatoma. Apie 14–17 laipsnių šilumos bus nakties ir ryto metu. Dieną situacija danguje nesikeis ir toliau minkšti debesys slėps saulę, oras sušils iki 22 laipsnių. Pajūryje didesnis debesų susibūrimas bus nakties ir ryto metu, temperatūra svyruos tarp 15–16 laipsnių. Įdienojus, saulei ramybės nebedrums jokie debesys, sušils apie 17 laipsnių.

Šeštadienį išauš saulėta diena. Pasisuks pietvakarių vėjas. Kaune visą parą numatomas giedras dangus. Naktį ir ryte oras sušils iki 12–15 laipsnių. Dieną netruks saulės spindulių, o termometrų stulpeliai užkops iki 21 laipsnio. Vilnius taip pat mėgausis diena be lietaus. Iki 13–16  laipsnių bus nakties ir ryto metu, įdienojus temperatūra pakils iki 22 laipsnių. Šiauliai taip pat išvengs lietaus. Naktį ir ryte šiluma svyruos tarp 12–15 laipsnių. Dieną nusistovės 22 laipsnių temperatūra. Pajūryje apie 14–16 laipsnių bus nakties ir ryto metu, danguje nesimatys debesų. Tačiau įdienojus jie pradės rinktis ir vakarop palis, bus 21 laipsnis šilumos.

Sekmadienį purkšdami lietų  ir vėl sugrįš debesys. Vakaris pūs stipriau. Kaune naktis bus giedra, temperatūra sieks 16 laipsnių. Ryte ir dieną pamainomis vis pasikeis tai saulė, tai nedidelis lietus, bus 19–20 laipsnių šilumos. Vilniuje apie 14 laipsnių šilumos bus naktį, 19 laipsnių temperatūra laikysis ryto ir dienos metu. Palyti gali įdienojus. Šiauliuose naktis bus rami, tačiau auštant gerokai palis, sušils apie 17–18 laipsnių. Dieną visi debesys išsiskirstys, bus 20 laipsnių šilumos.  Pajūryje ant palangių lietus šoks ir naktį, ir rytą, tuo metu temperatūra svyruos apie 17–20  laipsnių. Dieną dangus pragiedrės, nusistovės 18 laipsnių temperatūra.

Remiantis gismeteo.lt prognozėmis,  ateinančios savaitės pradžia  bus ganėtinai šilta ir saulėta, vėliau debesys dalins susikaupusį lietų.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių