Vandens kelias nuo Atmatos žiočių iki Ventės paskatintų turizmą

  • Teksto dydis:

Ant Kuršių marių kranto įrengta Ventės rago ornitologinė stotis jau ištisus dešimtmečius pasiekiama tik sausuma, todėl praranda nemažą dalį turistų, keliaujančių laivais, todėl šią situaciją nusprendė keisti Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus.

Jei pavyks gauti finansavimą, artimiausioje ateityje bus sukurtas naujas 1,6 km ilgio vandens kelias nuo Atmatos žiočių iki Ventės, rašo „Lietuvos žinios“.

„Šiems ketinimams jau pritarė Aplinkos ministerija. Dabar rekonstruojamas Ventės rago molas. Jo darbai turėtų būti baigti iki Naujųjų metų. Molas bus pritaikytas švartuotis laivams, turistinei laivybai, pagilintas jo baseinas. Projektas finansuotas Europos Sąjungos lėšomis, jam skirta 172 tūkst. eurų. Aplinkos projektų valdymo agentūrai teiksime paraišką naujam vandens keliui įrengti“, - dienraščiui sakė Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus atstovas Rokas Cicėnas.

Pasak Šilutės turizmo informacijos centro direktorės pareigas laikinai einančios Mildos Budrevičienės, galimybės pasiekti Ventės ragą laivais laukia tiek turistai, tiek vietos verslininkai, todėl būtų ir paklausa, ir pasiūla, o Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Šveikauskas sakė, kad jau pasirašytas ketinimų protokolas, tad savivaldybė sutinka perimti vandens kelio atšaką, kai ji bus nutiesta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irklinė

Irklinė portretas
Administracijos direktorius yra Sigitas Šeputis, tikrai ne Šveikauskas. Šis Šilutės valdininkas jau pernai pasistengė, kad keliauninkams lankymasis Ventės rage pabrangtų. Automobilių statymo aikštę, pastatytą už mokesčių mokėtojų pinigus, pusvelčiui išnuomojo vietinio baro valdytojai. Ši apmokestino parkavimą ir sėkmingai lobsta. Gal ir įplauka prie molo bus apmokestinta? Nenustebčiau. Juk zoologijos muziejus po rekonstrukcijos trigubai pabrangino bilietus į ornitologinę ekspoziciją. Pelno staklės sukasi, o arti šimto tūkstančių paukščių kasmet be jokio reikalo traumuojami. Kokia nauda iš žiedavimo? Pernai Ventės stotis gavo 360 pranešimų iš užsienio apie pastebėtus Lietuvoje žieduotus paukščius. Ir kas iš to? Dėl tokio 'indėlio į mokslą pastatyti trys dviaukščiai mūrai, plyti 10 ha muziejaus nenaudojamų pievų aplink.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių