Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai vadovaus R. Andrijauskas

Vyriausybė trečiadienį paskyrė teisininką Raimondą Andrijauską Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vadovu.

Jis pradės eiti pareigas pirmadienį, šios institucijos vadovo kadencija trunka penkerius metus.

R. Andrijauskas šiuo metu vadovauja Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Teisės skyriui. Jis čia dirba šešerius metus, anksčiau teisininkas dirbo specialistu Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyboje.

Kalbėdamas apie inspekcijos darbą, jis minėjo būtinybę tinkamai pasirengti naujojo Europos Sąjungos reglamento dėl asmens duomenų teisinės apsaugos įsigaliojimui ir tinkamai informuoti žmones apie jų teisę į duomenų apsaugą.

R. Andrijauskas teigė nemanantis, kad asmens duomenys Lietuvoje turėtų būti saugomi pernelyg griežtai. Pasak jo, tai svarbu užtikrinti ir rengiantis naujų ES taisyklių įsigaliojimui.

„Verslas ir technologijos turi eiti kartu ir tas griežtas reglamentavimas, nemanau, kad kažkam tai būtų į naudą“, – sakė būsimasis duomenų apsaugos inspekcijos vadovas.

Vyriausybės posėdžio metu kilus diskusijai, kiek turėtų būti saugomi viešųjų asmenų duomenys, premjeras Saulius Skvernelis paragino svarstant šiuos klausimus nepamiršti ir visuomenės intereso.

„Aš tik noriu palinkėti, kad kalbant apie (...) duomenų apsaugą ir individo apsaugą nebūtų pamirštas ir visuomenės interesas, kuris yra labai svarbus“, – sakė ministras pirmininkas.

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija nuolatinio vadovo neturi nuo pernai pavasario, kai iš pareigų pasitraukė ilgametis direktorius Algirdas Kunčinas.

Ši institucija užtikrina asmenų teisę į privatumą tvarkant asmens duomenis, organizuoja duomenų valdytojų priežiūrą, rengia ir derina teisės aktus bei rūpinasi tarptautinių įsipareigojimų, susijusių su asmens duomenų apsauga, vykdymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių