Taką prie tvenkinio šalia R. Malinausko namų užtvėrė savivaldybės tvora (komentaras)

  • Teksto dydis:

Druskininkų savivaldybei priklausanti tvora, pastatyta greta miesto mero Ričardo Malinausko namo ir užtverianti valstybinę žemę, pažeidžia viešąjį interesą, paskelbė Kauno apygardos prokuratūra.

Pasak prokuratūros pranešimo, patikrinimą ji pradėjo gavusi grupės asmenų prašymą įvertinti Druskininkų savivaldybės bei Nacionalinės žemės tarnybos Druskininkų skyriaus tarnautojų veiksmų teisėtumą, taip pat imtis priemonių viešajam interesui ginti.

Pareiškėjai teigė, kad Druskininkų mieste dalis valstybei priklausančio sklypo Turistų gatvėje 13 yra neteisėtai aptverta tvora, tokiu būdu su R.Malinauskui priklausančiais keliais privačiais žemės sklypais sudarant vientisą teritoriją. Valstybinės žemės sklypo dalimi, kurioje iškastas tvenkinys, gali naudotis vienintelis minėtųjų žemės sklypų savininkas, kadangi prie tvenkinio galima patekti tik iš minėtųjų žemės sklypų.

Pasak patikrinimą atlikusio Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroro Marijaus Šalčiaus, Druskininkų savivaldybei priklausanti tvora ne tik stovi valstybinės sklype, bet ir neteisėtai užkerta patekimą į dalį valstybinės žemės sklypo.

Patikrinimo metu taip pat suabejota Druskininkų miesto savivaldybės atstovų pateikta informacija, kad minėtas tvenkinys yra hidrotechninis įrenginys, kurio paskirtis – greta esančio Vijūnėlės parko teritorijoje susidarančio paviršinio vandens surinkimas ir drenavimas į gruntą, taip saugant Vijūnėlės parką nuo užliejimo pavasarinio polaidžio metu. Prokuroras konstatavo, kad aptvertoje sklypo dalyje esantis vandens telkinys, skirtingai nei teigia savivaldybė, neatitinka hidrotechninio įrenginio sąvokos.

„Nustatyta, kad savivaldybei nuosavybės teise priklausanti tvora ne tik stovi valstybinėje žemėje, bet ir apriboja laisvą ir netrukdomą disponavimą valstybiniu žemės sklypu. Tokiu būdu yra pažeidžiami Lietuvos Respublikos teisėti interesai, o kartu ir viešasis interesas“, – sakoma prokuratūros pranešime.

Prokuroras M.Šalčius šią savaitę pareikalavo iš Nacionalinės žemės tarnybos spręsti dėl priemonių nurodytiems teisės pažeidimams pašalinti taikymo ir per 20 darbo dienų informuoti Kauno apygardos prokuratūrą apie priimtą sprendimą.

„Apribojimai visuomenei patekti į valstybinę žemę neabejotinai pažeidžia viešąjį interesą, o pagal susiformavusią viešojo intereso gynimo praktiką, visų pirma valstybės institucijos, kurių veiklos srityje buvo padarytas pažeidimas, privalo imtis priemonių tokiems pažeidimams pašalinti,“ – teigia prokuroras.

Druskininkų meras R. Malinauskas viešus prokuroro priekaištus vadina nepagrįstais.

"Į tą aptvertą tvenkinį subėga lietaus vandenys ir viso parko. Tvora pastatyta, kad niekas neįkristų. Tai buvo padaryta gal prieš 30 metų. Savivaldybė kaip tik ketina ilginti tą tvorą. Ten ir taip niekas nevaikšto. Be to, nuo tos pusės, kur stovi mano namas, tvoros nėra", – teigė R.Malinauskas.

Druskininkų vadovui kilo įtarimų, kad prokuroras jam gali tiesiog kerštauti. "Šį prokurorą esu apskundęs, tad manau, kad jis dabar gali tuščiai priekabiauti",  –svarstė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauinietis

kauinietis  portretas
Kur tada buvo anksciau , jai state ir niekas nemate,kad tai valstybine zeme. Stai kodel mes pilieciai labai daznai nusivileme valdzios sprendimais ir nuisivyle viska metame ir isvykstame i uZsieni gyventi.

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com portretas
Nepraleidžia komentaro. Aida kauno diena.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių