Valstybės įmonę „Infostruktūra“ VRM ketina perduoti Susisiekimo ministerijai

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministerija (VRM) ketina perduoti Susisiekimo ministerijai valstybės įmonę „Infostruktūra“, kurios direktorius Ričardas Bražėnas pirmadienį buvo atleistas, paaiškėjus, kad jis yra įtariamasis ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu stambiu mastu.

„Valstybės įmonę „Infostruktūra“ VRM išties ketina perduoti Susisiekimo ministerijos pavaldumui. Tokia iniciatyva gimė po abiejų ministerijų vadovų diskusijos“, - BNS sakė vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Jis neigė, kad įmonę siekiama perduoti dėl „galimų korupcijos apraiškų“.

„Motyvai - ne galimos korupcijos apraiškos, o faktas, kad minėta valstybės įmonė pagal savo veiklos sritį ir pobūdį labiau atitinka ne VRM, o Susisiekimo ministerijos specifiką“, - kalbėjo T.Beržinskas.

Siekiant perduoti įmonę Susisiekimo ministerijai, būtinas Vyriausybės nutarimas.

„Infostruktūros“ direktorius R.Bražėnas iš pareigų atšaukiamas nuo šių metų sausio 30 dienos. Jis yra įtariamasis Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais VRM vykdytų viešųjų pirkimų. Pareigūnai tiria galimus neskaidrius VRM viešuosius pirkimus. Šiame tyrime taip pat figūruoja valdančiajai koalicijai priklausanti partija „Tvarka ir teisingumas“. Jos būstinėse atlikta keliolika kratų.

„Infostruktūra“ teikia saugaus valstybinio duomenų perdavimo tinklo paslaugas Prezidentūrai, Seimui, ministerijoms, Valstybės saugumo departamentui, Specialiųjų tyrimų tarnybai ir kitoms institucijoms. 98 proc. „Infostruktūros“ klientų yra valstybinės įmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių