Valstybės dienos išvakarėse išduotas devynimilijonasis lietuviškas pasas

  • Teksto dydis:

Valstybės dienos išvakarėse, ketvirtadienį, buvo išduotas devynimilijonasis naujos kartos Lietuvos Respublikos asmens dokumentas - Lietuvos Respublikos pasas.

Jis įteiktas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyboje.

Asmens dokumentų išrašymo centras prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos naujos kartos asmens dokumentus Lietuvoje lazeriniais graveriais išrašo nuo 2003 m. Pasak Vidaus reikalų ministerijos, šiuo metu tokių dokumentų išrašoma 12 rūšių: pasai, asmens tapatybės kortelės, diplomatiniai pasai, tarnybiniai pasai, valstybės tarnautojo pažymėjimai, policijos pareigūno pažymėjimai ir kt.

Lietuvos Respublikos biometrinius dokumentus ekspertai vertina už profesionaliai įdiegtą aukščiausio lygio technologinę apsaugą, gerus techninius suderinamumo ir patikros rodiklius, o dokumentų turėtojai atkreipia dėmesį į estetišką dizainą.

Mūsų šalies asmens dokumentai nuolat tobulinami, siekiant kuo didesnio jų saugumo ir funkcionalumo. 2006 m. pradėti išrašinėti biometriniai pasai su asmens veido atvaizdu, įrašytu į nekontaktinę elektroninę laikmeną - lustą. Nuo 2008 m. išrašomi Europos Sąjungos pavyzdžio Lietuvos Respublikos pasai, valstybės tarnautojo pažymėjimai su elektroninio parašo sertifikatu kontaktiniame luste. Nuo 2009 m. į biometrinius dokumentus įrašomi pirštų atspaudai.

2015 m. Belgijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Norvegijoje, Portugalijoje ir Šveicarijoje vykdyto tarptautinio audito metu Lietuvos centralizuotas biometrinių dokumentų išrašymas ir išdavimas pripažintas vienu geriausiu Europoje, pažymima Vidaus reikalų ministerijos pranešime.


Šiame straipsnyje: pasasAsmens dokumentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ar

ar portretas
dariki siol nesupratot kad tai briuselio politika sujaukt tautas duoa pasus pabegeliams chocholams ir kt. valkatoms ir bus kaip jav nei tautos tik pilieciai 1 su apriboimais kiti be ju ir tai /demokratija/ sukurta ir vykdoma masonu.......

cia taip suprast ,kad atsidare

cia  taip  suprast ,kad  atsidare   portretas
nauja firma stampuojanti kiekvienam norinciajam lietuviskus pasus..?9 milijonus jau isplatino ...po metu pristampuos dar 5 milijonus nauju lietuvaiciu su lietuviskais pasais....

w

w portretas
šitam du pasus davė , i antra nosi idėjo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių