Valdžia laukia pasiūlymų, kaip Lietuvai išlipti iš demografinės duobės

Vyriausybė laukia visuomenės pasiūlymų, kaip spręsti demografijos problemas.

Seimui yra pateiktas Demografijos, migracijos ir integracijos iki 2030 metų  strategijos projektas. Jo įgyvendinimo planas bus tikslinamas, atsižvelgiant į gautus  pasiūlymus bei valstybės finansines galimybes.

Susipažinti su parengta Demografijos strategija galima vyriausybės interneto puslapyje, taip pat jis įregistruotas ir Seime. Prie plano kūrimo naujais pasiūlymais arba pastabomis jau pateiktoms idėjoms kviečiami prisidėti žmonės bei visuomeninės organizacijos.

Pasiūlymų laukiama iki gegužės pabaigos. Demografijos strategijoje nubrėžti trys tikslai: gerinti šeimų padėtį ir skatinti gimstamumą, padėti vyresnio amžiaus žmonėms išsilaikyti darbo rinkoje ir padidinti jų pajamas, sumažinti emigraciją bei paskatinti sugrįžti į Lietuvą.

Mūsų šalies demografinė padėtis sudėtinga. Statistikos departamento duomenimis, per 25-erius metus Lietuva neteko 859 tūkst. gyventojų. Jei  tendencijos nesikeis, prognozuojama kad  2030-aisiais  Lietuvoje gyvens mažiau nei 2,5 milijono žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko

Nieko portretas
Nereikia daryti. Patys privažiuos. Leiskit Ukrainos ar Kinijos žmonėms atvykti ir problemos kaip nebūta. Lietuviai daugiau kaip porą vaikų nesugeba užauginti.

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
KUBILAS ŽADĖJO PADIDINTI PRIEAUGLĮ.BET MATOMAI ŠIS BUVO BEVAISIS.

vargas

vargas portretas
cia priejo psichiatras veryga ir tare daugelis serga priklausomybe nuo sekso o gimstamuma galim padidint is prekybos isemus prezervatyvus ir kontracepsines priemones ir uzdarius sekso parduotuves tai buvo sventojo verygos zodis garbe verygai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių