Valdininkų pasipinigavimui ateina galas

  • Teksto dydis:

Valstybės tarnautojai nebegalės sudaryti papildomas darbo sutartis su savo darbovietėmis bei gauti antrą darbo užmokestį.

Už prezidentės pasiūlytas Valstybės tarnybos įstatymo pataisas ketvirtadienį balsavo 81 parlamentaras, nė vienas nebuvo prieš, vienas susilaikė.

Įstatyme nustatyta, kad tarnautojai negalės „eiti daugiau negu vienerias valstybės tarnautojo pareigas, dirbti pagal darbo sutartį valstybės ar savivaldybės institucijoje ar įstaigoje, kurioje jis eina valstybės tarnautojo pareigas, taip pat gauti iš jos kitų pajamų nei darbo užmokestis ir šiame įstatyme nustatytos išmokos, kompensacijos ir pašalpos“.

Tuo pačiu nurodyta, kad iki šio įstatymo įsigaliojimo tarp valstybės tarnautojo ir jo darbovietės sudarytos papildomos darbo sutartys bus laikomos galiojančiomis iki sprendimo dėl leidimo valstybės tarnautojui dirbti kitą darbą pagal darbo sutartį galiojimo pabaigos.

Apriboti tarnautojų galimybes papildomai užsidirbti už Europos Sąjungos projektų rengimą, priežiūrą ir kitokią veiklą prezidentė Dalia Grybauskaitė pasiūlė, kai paaiškėjo, jog Socialinės apsaugos ir darbo ministerija už 1,5 mln. eurų užsakė mokslinį tyrimą, kuriam rengti įdarbinta ir 14 pačios ministerijos darbuotojų. Tokią praktiką prezidentė pavadino pasipinigavimu, nes, anot jos, tarnautojai papildomą atlygį gaudavo už tai, ką ir taip privalėjo padaryti.

Tokių sutarčių aptikta ir kitose ministerijose, institucijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių