Vaistų reklamuotojai darbo metu negalės patekti pas gydytojus

Vaistų reklamuotojai gydytojų kabinetuose jų darbo laiku, skirtu pacientams priimti, nuo rugsėjo negalės lankytis.

Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys savo įsakymu patvirtino Vaistinių preparatų reklamos taisyklių pakeitimus, kuriais keičiama vaistų reklamuotojų vizitų į asmens sveikatos priežiūros įstaigas organizavimo tvarka, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).
Įsigaliojus Farmacijos įstatymo ir įsakymu patvirtintų Vaistinių preparatų reklamos taisyklių pataisoms, nuo rugsėjo 1-osios vaistų reklamuotojų vizitai į gydytojo kabinetą pacientų priėmimui skirtu laiku draudžiami.

Anot SAM, nauja tvarka įvedama siekiant užtikrinti, kad nebūtų pažeistos pacientų teisės gauti kokybiškas asmens sveikatos priežiūros paslaugas nustatytu laiku, o sveikatos priežiūros specialistams nebūtų trukdoma vykdyti savo pareigų.

Asmens sveikatos priežiūros įstaigos iki šių metų rugsėjo 1 dienos turi parengti vaistų reklamuotojų vizitų organizavimo tvarką bei užtikrinti, kad šios tvarkos būtų laikomasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagaliau

pagaliau portretas
susimaste, gal neteks del reklamos uz duru po valanda prasedeti... Ir medikai gales neverkti, kad pacientai i darbo laika "netelpa", o papildomai gilinti zinias daug sveikiau po darbo :) Ka visi mirtingieji ir daro.

Jurgelevičius

Jurgelevičius portretas
o kas jiems uždraus įeiti į kabinetus-jie juk akiplėšos

ula

ula portretas
Pagaliau
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių