Vairuotojų prasižengimai, kurie gali būti lemtingi

Papildomus vairuotojo mokymus baigti turi ir posūkio signalo neparodęs pradedantysis, ir už sunkų girtumą pažymėjimo netekęs patyręs vairuotojas. Abiem atvejais, be teorinių ir praktinių pamokų, dar laukia ir pokalbis su psichologu. Vieni tokia tvarka piktinasi, kiti mano, kad šitaip ugdoma vairuotojų atsakomybė. Apie prasižengimus, kurie gali būti lemtingi.

Nuo 2013-ųjų pradedantieji vairuotojai dvejus metus galiojantį pažymėjimą pasikeisti į dešimčiai metų išduodamą pažymėjimą gali tik tuo atveju, jei per tą laiką nepažeidė kelių eismo taisyklių reikalavimų, už kuriuos numatytas papildomas vairuotojų mokymas. Pabaigti šiuos mokymus pradedantieji vairuotojai privalo per metus, antraip gali visiškai netekti teisės vairuoti.

Nustatytu laiku nebaigus papildomo mokymo, teisė vairuoti grąžinama tik perlaikius vairavimo egzaminą. Tuomet išduodamas naujas, tačiau vėl tik dvejus metus galiojantis vairuotojo pažymėjimas. Policijos pareigūnai sako, kad tokia tvarka reikalinga nepatyrusių vairuotojų kontrolei užtikrinti.

LRT TELEVIZIJOS laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“ pasidomėjo, kokius pažeidimus dažniausiai padaro jauni vairuotojai.

Plačiau žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių