Vairuotojo pažymėjimą siekiama prilyginti asmens tapatybės dokumentui

  • Teksto dydis:

Vairuotojo pažymėjimas turėtų būti prilygintas asmens tapatybės dokumentui, o jį palikus namie vairuotojas pareigūnams galėtų pateikti pasą arba asmens kortelę.

Ketvirtadienį parlamentarai po pateikimo pritarė tai numatančioms liberalo Remigijaus Šimašiaus parengtoms Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisoms. Už jas balsavo 51 parlamentaras, prieš buvo vienas, 19 susilaikė.

Projekte numatyta, kad „vairuotojo pažymėjimas, išduotas nuo 2005 m. lapkričio 1 dienos, taip pat yra dokumentas, patvirtinantis asmens tapatybę“.

Be to, jame teigiama, jog motorinės transporto priemonės ir (ar) priekabos, traktoriaus, savaeigės mašinos vairuotojas privalo su savimi turėti ir tikrinančio pareigūno reikalavimu pateikti galiojantį vairuotojo pažymėjimą arba asmens tapatybės kortelę arba pasą, transporto priemonės registravimo, civilinės atsakomybės privalomojo draudimo liudijimą ir kitus nustatytus dokumentus.

Tačiau iš privalomų turėti su savimi dokumentų sąrašo R.Šimašius siūlo išbraukti privalomosios techninės apžiūros dokumentus.

Projekto autoriaus teigimu, vežiotis techninės apžiūros dokumentą nebūtina, nes jame esantys duomenys gali būti lengvai patikrinami elektroninėje duomenų bazėje.

Pasak R.Šimašiaus, policininkai lygiai taip pat duomenų bazėje galėtų patikrinti, ar asmens dokumentą pateikęs asmuo turi galiojantį vairuotojo pažymėjimą, ar ne.

Kai kurie Seimo nariai projektą kritikavo, kad pareigūnams, ypač kaime, būsią sunku susisiekti su kolegomis, kurie elektroninėje bazėje patikrintų vairuotojo ir automobilio duomenis.

„Užuomaršoms leidžiate būti nebaudžiamiems ir apsunkinate policijos darbą“, - sakė „darbietė“ Zita Žvikienė.

Tuo metu R.Šimašius tvirtino, kad niekam papildomos naštos neužkraunama, esą naujovėms nereikės ir papildomų lėšų.

Toliau projektą svarstys Seimo komitetai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

!!

!! portretas
Nesąmonė..... Asmens tapatybės kortelė yra Lietuvos Respublikos piliečio (toliau - pilietis) asmens dokumentas, patvirtinantis jo asmens tapatybę ir pilietybę Pasas yra piliečio asmens dokumentas, patvirtinantis jo asmens tapatybę ir pilietybę. Ar vairuotojo pažymėjime yra nurodyta pilietybė? Pareiškėjas – asmuo, kuris kreipiasi dėl vairuotojo pažymėjimo išdavimo, yra Lietuvos Respublikos gyventojas, deklaravęs gyvenamąją vietą, arba įtrauktas į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų sąrašą. Nuolatinė gyvenamoji vieta – pareiškėjo gyvenamoji vieta, kurioje jis paprastai gyvena bent 185 dienas kiekvienais kalendoriniais metais ........( DĖL MOTORINIŲ TRANSPORTO PRIEMONIŲ VAIRUOTOJO PAŽYMĖJIMŲ IŠDAVIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO) Lietuvos Respublikos vairuotojo pažymėjimą gali turėti ne tik LR piliečiai, bet ir ES valstybių bei trečiųjų šalių piliečiai.. Tai ar gali vairuotojo pažymėjimas Lietuvoje būti lygiavertis dokumentas pasui ar asmens tapatybės kortelei?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių