V.Adamkus priėmė dviejų ambasadorių skiriamuosius raštus

Prezidentas Valdas Adamkus pirmadienį priėmė Šiaurės Korėjos ir Turkmėnistano ambasadorių skiriamuosius raštus. Pastarosios valstybės diplomatas bus pirmasis šios Vidurio Azijos valstybės ambasadorius Lietuvai.

Priimdamas Turkmėnistano ambasadoriaus skiriamuosius raštus valstybės vadovas pabrėžė, kad Lietuvos narystė ES ir intensyvios bei matomos Turkmėnistano ekonominės, socialinės reformos bei politiniai pokyčiai skatina dar intensyvesnį abiejų valstybių dialogą.

Šalies vadovo įsitikinimu, šiais metais sustiprintas dvišalis abiejų šalių diplomatinis atstovavimas suteiks naujų progų ir formų aktyvesniems ryšiams. „Tikiuosi, kad tai atvers naujus kelius ne tik Lietuvos kultūros, verslo ir politikos atstovams dažniau apsilankyti Jūsų šalyje, bet padės mums surengti ir ilgai lauktus Turkmėnistano aukščiausio lygio svečių vizitus į Lietuvą“, - Prezidento spaudos tarnybos pranešime cituojamas šalies vadovas.

Vėliau V.Adamkus priėmė Šiaurės Korėjos ambasadoriaus Hui Chol Ri skiriamuosius raštus. Lietuvos vadovas pabrėžė, jog Lietuva vertina Šiaurės Korėjos pastangas taikiai spręsti sudėtingus abiejų Korėjų suvienijimo ir branduolinio nusiginklavimo klausimus.
„Džiaugiuosi, kad ryžtingai žengiate šiuo keliu. Keliu, kuris padės įtvirtinti taiką ne tik regione, bet ir visame pasaulyje“, - kalbėjo valstybės vadovas.

V.Adamkus pabrėžė, kad Lietuva, kaip ir visa tarptautinė bendruomenė, vertina Šiaurės Korėjos sprendimą ir pastangas tęsti Yongbyon branduolinio reaktoriaus uždarymą ir itin svarbų sprendimą įsileisti į šalį Jungtinių Tautų stebėtojus.

„Tai padidins tarpusavio pasitikėjimą ir atvers naujas erdves tarptautiniam bendradarbiavimui“, - ceremonijos metu sakė Lietuvos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių