V.Adamkus: ko nepadarėme mes, padarys kita karta

Lietuva per 22 metus nepriklausomybės nuo 1990 metų Kovo 11-osios galėjo pažengti daugiau, tačiau tai, kas nepadaryta, atliks jau laisvoje šalyje gimę ir užaugę žmonės, sako kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus.

Taip pat vertindamas Lietuvos pasiekimus per nepriklausomybės laikotarpį V.Adamkus sako, jog tarpukario Lietuvoje per tokį patį laikotarpį nuo 1918 metų iki 1940 metų okupacijos buvo pasiekta daugiau.

„Pirmieji 22 metai, kai pradėjom Lietuvą kurti nuo plyno lauko ir sukūrėme iki okupacijos laikotarpio, mano vertinimu, padarėme daugiau, nes antrus 22 metus turėjome pamatus. Tada neturėjome nei vieno universiteto, nei  vienos gimnazijos, ir net trūko pradinių mokyklų ir padarėm tai, kuo nustebinome Europą, nustebinome pasaulį“, - žurnalistams sekmadienį Nepriklausomybės aikštėje sakė V.Adamkus.

„Šiandieną turėjome tuos pagrindus, man atrodo, kad galėjome pažengti truputį daugiau, nei esame pažengę, bet tai jokiu būdu nekrentu į neviltį, tikiu savo tauta, tikiu savo jaunimu ir aš manau, ko nepadarėm mes, padarys jie“, - kalbėjo kadenciją baigęs prezidentas.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė iškilmingoje vėliavų pakėlimo ceremonijoje Nepriklausomybės aikštėje pastebėjo, jog tiek metų, kei atkurta valstybė, truko tarpukario Lietuvos laisvė.

„Šių metų Kovo 11-oji atveria ir dar vieną labai skaudžią asociaciją. Dvidešimt dvejus metus - tiek, kiek švenčiame šiandien, truko tarpukario Lietuvos laisvė. Kas buvo po to - žinome. Todėl ši Nepriklausomybės atkūrimo diena dar kartą primena: laisvė nėra iškovojama kartą ir visiems laikams. Ją reikia nuolat saugoti, ginti, pripildyti prasmingo ir moralaus gyvenimo turinio“, - savo kalboje sakė parlamento vadovė.

1990 metų kovo 11-ąją Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas priėmė Lietuvos Nepriklausomybės atstatymo aktą, kuriame rašoma, kad atstatomas 1940 metais svetimos jėgos panaikintas Lietuvos Valstybės suverenių galių vykdymas ir Lietuva nuo šiol yra nepriklausoma valstybė.


Šiame straipsnyje: Valdas Adamkuskovo 11

NAUJAUSI KOMENTARAI

ei

ei portretas
kas ir mazai padare o adamkus nieko -tuscia vieta pats adamkus ir jio darbai

nepadarys

nepadarys portretas
nes kita karta renkasi kita tevyne,kaip kadaise jus...gal kai iseis i socia vakaru pensija ir sugrys namo keisti lietuvos,jeigu bus ka keisti...Tik dar vienas skaudus skirtumas: anuometiniai emigrantai bego nuo sovietu,o dabar nuo savu reikia begti,nes ne tai kad gyventi neleidzia,tuoj kvepuot uzdraus...

goga

goga portretas
tai kad kitai kartai neliko ne Mazeikiu naftos,nei Jonavos azoto,nei kitu pramones imoniu....Taigi nebus ka daugiau parduot.Neiseis mums pratest JUSU dideliu darbu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių