V.Adamkus jaunimo susitikimo dalyviams: tik nebūkite abejingi

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo dalyvius penktadienį ragino nebūti abejingus Lietuvai.

„Netikėkite tais, kurie sakys, kad esate per jauni ar per mažai patyrę tvarkyti savo valstybę. Tikėkite savo jėgomis ir dirbkite, eikite į politiką, eikite į visuomenines organizacijas, eikite į viešąjį gyvenimą, raskite veiklos nišą, kuri jums artimiausia. Tik nebūkite abejingi. Neatsiribokite nuo savo bendruomenės“, - kalbėjo V.Adamkus.

Kreipdamasis į kelis tūkstančius susirinkusiųjų prezidentas ragino už tolerancijos ribų palikti visuomenę skaldančius dalykus.

„Norų ir pažiūrų įvairovė tikrai turi būti toleruojama, tačiau tai, kas skaido ir priešina mūsų visuomenę, kas žemina bent vieno mūsų piliečio orumą, kas Lietuvą paverčia žiniasklaidoje ar teismuose vykstančių kovų įkaite, turi būti už to tolerancijos ribų“, - dėstė V.Adamkus.

Jis taip pat lygino Prienų rajone nuo ketvirtadienio vykstantį renginį su Baltijos keliu. Jo teigimu, Baltijos kelio dvasia liko iki šiol, reiškiasi kitomis formomis: žodžiais darbais, permainomis, sąžiningu gyvenimu.

„Tebūnie taip ir su Jūsų forumu“, - linkėjo kadenciją baigęs prezidentas.

Jis ragino jaunimą būti idealistais ir nematuoti gyvenimo tik materialine gerove.

„Materialinė gerovė yra svarbi gyvenimo dalis, tačiau ar vienintelė ir esminė? Patys važinėjate po pasaulį - vien finansinė sėkmė, vien gyvenimo lengvumas neatsako į visus žmogui skirtus klausimus, todėl kartoju - nematuokite gyvenimo prasmės uždarbiu ir pelnu. Ugdykite savyje sveiką tautinį ir pilietinį idealizmą, socialinį solidarumą, tiesiog žmogiškąjį ryžtą“, - sakė V.Adamkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Bet kaip jam ir negėda taip kalbėti - argi nematė, kaip neabejingus žmones 240 policininkų mušė, tampė ir nukentėjusią mergaitę prievarta nutempė ir atidavė kaltinamojo draugužei, dar prieš pedofilijos bylos nagrinėjimą. Manau, jei turėtų sąžinės, tai bent patylėtų. Geriau pasakytų neabejingam jaunimui, kur paslėpė mergaitę, ką su ja daro.

sigitas

sigitas portretas
Jūs, jauni lietuviai iš viso pasaulio, atvykote į Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą netoli Prienų, norėdami pabūti drauge, atgaivinti lietuviškas savo šaknis, susipažinti su nūdienos Lietuva. Tačiau tikros, pilnakraujės Lietuvos jūs neišvysite. Jūs sužinosite, kad Vilnius – jau beveik Amsterdamas, kur švyti vaivorykštinės vėliavos, klesti striptizo klubai, lošimo namai, o protus valdo laisvosios rinkos pranašai ir supermarketų magnatai. Per koncertus neišgirsite nei sutartinių, nei Aistės Smilgevičiūtės dainų apie partizanus, nei patriotiškujų Thundertales‘ų – vietoj to galėsite pasimokyti show dance, dalyvauti „Kouk sun do užsiėmimuose su Koh Nam Jun (Pietų Korėja)“ ar pasigaminti „lietuviškų patiekalų su čiop čiop“… Nes šio renginio organizatoriai yra kosmopolitinės ir panašios jėgos, užvaldžiusios viešąją erdvę ir diktuojančios savo skonį ir savo omenį. Neveltui tiesioginę renginio transliaciją rengia lrytas.lt – tai yra buvusi „Komjaunimo tiesa“, nesunkiai virtusi agresyvaus liberalizmo ir genderizmo ruporu. Sužinosite iš tūlos Ievos Davydenko (vienos iš organizatorių ir vadovų) rašinio, kad emigracija yra beveik gėris, kadangi iš Lietuvos išvažiuoja nusikaltėliai, kurie atveža pinigų. Šitaip Lietuva tampa žinomesnė pasauliui, o patys lietuviai, kurie yra viena netolerantiškiausių tautų, apsišviečia ir tampa pakantesni kitoms rasėms, seksualinėms mažumoms ir t.t. Šitame renginyje jūs nieko nesužinosite nei apie krikščioniškąją ar pagoniškąją Lietuvą, nei apie Lietuvos kaimą, apie Lietuvą už didmiesčių ribų, kurią taip mylėjo jūsų tėvai ir protėviai. Vietoj to jūs gausite surogatinę Lietuvą – snobišką, kompleksuotą, provincialiai pseudovakarietišką. * Tačiau svarbiausia – jūs nieko nesužinosite apie esminį Lietuvos skaudulį, žaizdą, privertusią daugelį Lietuvos žmonių atsibusti iš letargo. Nieko nesužinosite apie dramą, vykusią ir tebevykstančią visai šalia, pakaunės Klonio gatvėje, vos už trisdešimties – keturiasdešimties kilometrų. Jei paklausite organizatorių, jums numos ranka – a, tai patvoriniai, violetiniai, visiems nusibodę…Jūs nieko nesužinosite apie TIE-SOS sąjūdį, su kuriuo didžioji dalis Lietuvos sieja šviesesnės ir teisesnės Lietuvos viltis… Nepaisant šito, tikime, kad tiesa turi savo kelius. Žinokite – esame kartu, esame su jumis, esame lietuviai, vieno kraujo, esame tauta, kurios himne įrašyta – ir Tiesa, ir Šviesa mūs žingsnius telydi…

vejas

vejas portretas
Su visa pagarba ponui Adamkui, norisi jam priminti, kad nereikia reikalauti neimanomu dalyku. Visu pirma, suteikite jaunimui galimybes dirbti Lietuvoje ir jie, tikrai, neisvaziuos.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių