VAATC vadovas N. Žilius - ant savivaldybės kilimėlio

Trečiadienį Vilniaus miesto tarybos posėdyje lankėsi korupcija kaltinamas Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) direktorius Nerijus Žilius. Vicemeras Jonas Pinskus piktinosi dėl susidariusios viešojo konkurso situacijos.

Paaiškėjo, kad tarp VAATC skelbto viešojo konkurso dėl atliekų pertvarkymo projekto statybų laimėtojų siūlomos kainos ir bendros skaičiuotinos kainos skirtumas - net 145 mln. litų per 20 metų laikotarpį. Tokia situacija susidarė dėl to, kad VAATC vykdomo viešojo konkurso trečiame etape liko tik viena įmonė – „Energesman“. Savivaldybė planuoja sudaryti specialią darbo grupę problemai aiškintis.

Į tarybos posėdį iškviestas bendrovės vadovas N. Žilius buvo tardomas tarybos narių bei miesto mero A. Zuoko. N. Žilius teisinosi, kodėl neatsižvelgė į kitų konkurso dalyvių siūlomas kainas: „Konkursas nebuvo mažiausios kainos konkursas – tai buvo ekonominio naudingumo konkursas“. VAATC vadovas gynėsi, kad viskas vyko skaidriai, o atmestus pasiūlymus pateikusios įmonės turėjo teisę sprendimą skųsti.

N. Žilius nepriėmė nė vieno jam tarybos narių mesto kaltinimo ir atkakliai teisinosi esąs skaidrus.

Posėdžio metu nepageidaujamu žiniasklaidos dėmesiu dėl šio projekto besiskundęs vicemeras J. Pinskus tikino esantis pasipiktinęs dėl konkurso vykdymo. Jis išreiškė nuogąstavimą, kad Vilnius apskritai gali gali netekti projektui įgyvendinti.

„Kaip miesto vicemeras noriu priminti, kad projektas yra labai svarbus mūsų regionui. Jei projektas ar konkursas nepavyks bei bus sustabdytas, o rangos sutartis nebus pasirašyta iki rugsėjo 1 d., Vilnius neteks Europos Sąjungos pinigų“, - piktinosi J. Pinskus.

Vicemeras taip pat priminė, kad Lietuva jau nuo šių metų pradžios pažeidžia ES direktyvą – nesumažino į savartyną išvežamų šiukšlių skaičiaus.

Tuo tarpu, pritardamas kai kurių tarybos narių siūlymui, A. Zuokas pavedė visoms frakcijoms iki savaitės pabaigos išrinkti atstovus, kurie sudarytų specialią darbo grupę susidariusiai situacijai išsiaiškinti. Taip pat bus laukiama pilnos konkurso vykdymo ataskatos iš VAATC vadovo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa ir Gena

Rasa ir Gena portretas
Sunys loja, karavanas eina. Nerijus Zilius po siai dienai darbe, kas reiskia kau meras jo stogas. Reto bukumo vadov s, bet koks skirtumas, svarbu stogs, visa kita teatras
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių