V. Uspaskichas naujos partijos vairą perdavė V. Gapšiui

Buvęs Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas su leiboristais susijungusios naujos partijos vairą perdavė Vytautui Gapšiui, o pats tapo partijos pirmininko pavaduotoju.

Darbo ir Leiboristų partijos trečiadienio vakarą uždarame suvažiavime susijungė į vieną naują juridinį darinį nauju pavadinimu Darbo partija (leiboristai).

Darbo partijos informacijos centras BNS trečiadienį pranešė, jog naujos partijos pirmininku absoliučia dauguma išrinktas Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys.

Darbo partijos (leiboristų) pirmininko rinkimuose taip pat buvo iškeltos buvusio parlamentaro Viktoro Uspaskicho, Seimo narių Virginijos Baltraitienės ir Loretos Graužinienės kandidatūros. Tačiau pastarieji visi trys atsiėmė kandidatūras V.Gapšio naudai.

V.Gapšys turės 15 pavaduotojų.

Darbo partijos (leiboristų) pirmininko pavaduotojais tapo dauguma tų pačių „darbiečių“, kurie šias pareigas ėjo ir buvusioje Darbo partijoje: Virginija Baltraitienė, Šarūnas Birutis, Saulius Bucevičius, Valentinas Bukauskas, Kęstutis Daukšys, Vilija Filipovičienė, Viktoras Uspaskichas, Vydas Gedvilas, Loreta Graužineinė, Jonas Kondrotas, Dangutė Mikutienė, Artūras Paulauskas, Jonas Pinskus, Mečislovas Zaščiurinskas ir Donatas Janulevičius. Pastarasis pastaruoju metu užėmė Leiboristų partijos pirmininko pareigas.

Jungiamajame suvažiavime taip pat patvirtintas naujos partijos statutas, įstatai, programa, struktūra.

Darbo partija ir jaunimo organizacijos „Darbas“ pagrindu įkurta Leiboristų partija pradėjusios jungimąsi pranešė kovo pabaigoje.

Viešai pranešta, kad jos reorganizuojamos susijungimo būdu į naują juridinį asmenį - Darbo partiją. Pasibaigiantys juridiniai asmenys - Darbo partija ir Leiboristų partija. Naujas juridinis asmuo - Darbo partija (leiboristai).

Darbo partijos buvęs vadovas Viktoras Uspaskichas anksčiau ne kartą yra sakęs, jog partijų jungimasis nesusijęs su teisme nagrinėjama Darbo partijos byla ir siekiu išvengti baudžiamosios atsakomybės, gresiančios partijai, kaip juridiniam asmeniui. V.Uspaskicho tikinimu, naujoji partija perims visas buvusias Darbo partijos pareigas ir atsakomybes.

Tuo metu Darbo partijos byloje kaltinimus palaikantis prokuroras Saulius Verseckas yra sakęs, jog šiuo atveju daug kas priklausys nuo abiejų partijų jungimosi modelio ir sąlygų.

Leiboristų partija įkurta 2008 metais jaunimo organizacijos „Darbas“ pagrindu, ją inicijavo Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho bendražygis Viktoras Fiodorovas, šiuo metu Seimo narys „darbietis“.

Apie galimą jungimąsi su Leiboristų partija dar vasarį buvo užsiminęs Darbo partijos vadovas V.Uspaskichas. Tąkart jis svarstė, jog leiboristai greičiausiai gali prisijungti jau po to, kai įvyks planuojamas „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ partijų susijungimas. Tačiau įvyko priešingai - dabar jungtuvės su leiboristais įvyks anksčiau nei su „Tvarka ir teisingumu“.

Prokuroras Saulius Verseckas yra prašęs teismo uždrausti jungtis „darbiečiams“ ir „tvarkiečiams“, argumentuodamas, kad tokiu atveju Darbo partija išnyktų ir jos nebebūtų galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Teismas šį prašymą atmetė, argumentuodamas, jog draudimas jungtis partijoms galėtų prieštarauti Konstitucijai ir Politinių partijų įstatymui.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus ir bylą sako esant politine. Ši byla teismą pasiekė dar 2008 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tata

tata portretas
Darbo partijos neliko,va cia tai naujiena,pridurku sumazejo

Balys

Balys portretas
Tas naujasis bent jau baigęs realias univero studijas. Bet kaip ten bebūtų, toji partija sunkiai atsikratys mažamokslio Uspackio parankinių vardo. Čia vargiai bepadės jos šefo sukalti milijonai.

tata

tata portretas
von Uspaskicha is Lietuvos,ta zasina istremti ji i Sibira reikia,grinas balvonas
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių