V. Uspaskichas erzina prezidentę: būsiu frakcijos vadovas

Darbo partijos (DP) lyderis Viktoras Uspaskichas ketina atsisakyti europarlamentaro mandato ir likti dirbti Lietuvos Seime.

„Taip, būsiu frakcijos vadovu“, - pirmadienį po trijų centro-kairės koalicijos partijų vadovų susitikimo žurnalistams sakė V.Uspaskichas.

Jis neatmetė galimybės, kad gali vadovauti kuriam nors parlamento komitetui.

Į Seimą V.Uspaskichas išrinktas pagal Darbo partijos sąrašą. Vienmandatėje rinkimų apygardoje jis nesibalotiravo.

Centro-kairės koaliciją formuojančių Lietuvos socialdemokratų partijos, Darbo partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiai pirmadienio vakarą per derybas taip pat sutarė, kad DP vicepirmininkas Vytautas Gapšys nebus siūlomas vadovauti parlamentui.

„Sutarėme, kad V.Gapšys gali kandidatuoti į pirmojo Seimo pirmininko pavaduotojo pareigas“, - pranešė V.Uspaskichas.

Jis tvirtino, kad Darbo partija siūlys savo kandidatą į parlamento pirmininkus, bet tai esą darys „paskutiniu momentu“ ir galimų kandidatų neįvardijo.

Pasak „darbiečių“ vadovų, šis kompromisas padarytas atsižvelgiant į prezidentės Dalios Grybauskaitės reikalavimus.

„Mes išgirdome prezidentės nuomonę ir nutarėme - kad tiek to, tegu būna taip, kaip sako Dalia Grybauskaitė. Kad Seimo pirmininku turi būti švarų švariausias, bet mes įrodysime po metų, kad ir mes švarūs ir švariausi. Ji – teisi, negalima statyti valstybės į tokią padėtį, kad kiekvienas išvažiuodamas į užsienį, turi aiškinti, kodėl jis toks, o ne kitoks. Bet mes tikimės įrodyti, kad esame teisūs, įrodyti, kad ta mūsų politinė kova ir teisme, ir politinėje arenoje teisinga“, - kalbėjo V.Uspaskichas.

V.Uspaskichas ir V.Gapšys, kaip ir visa DP, teisiami dėl vadinamosios juodosios buhalterijos. Partija įtariama nuslėpusi apie dvi dešimtis milijonų litų pajamų ir išlaidų.

Centro kairės valdančiąją koaliciją ketina sudaryti Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“. Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra pareiškusi, kad „palaikys tik tą politinę jėgą, kuri galės suformuoti daugumą be teisiamųjų suole esančios Darbo partijos“.

Antradienį Lietuvos socialdemokratų partijos, Darbo partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiai taip pat planuoja pasirašyti koalicijos sutartį.

Šios trys partijos būsimajame Seime turės mažiausiai 78 vietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
tai ką gal jau teismo sprendimas aiškus . norėčiau pažiūrėt į kekvieną iš jo rinkėjų , kokiams jis ten kaime renkamas buvo

Ema

Ema portretas
Uspaskis jau žino, kad bus švarus, negi save teisi. Visa viltis prezidentė Grybauskaitė. Stiprybės jai.

gaila

gaila portretas
turbut jau kiekvienam asilui tapo aisku kam jis atstovauja, kaip galima isrinkti rusa is sibiro .....
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių