Seimo pirmininkas nepritaria įstatymui dėl Vyčio

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis nepritaria grupės parlamentarų iniciatyvai įstatymu įpareigoti Vilniaus Lukiškių aikštėje pastatyti Vyčio paminklą ir ragina šiuo metu sustabdyti diskusijas, kol ekspertai neįvertins galimybių pastatyti konkursą laimėjusį monumentą, primenantį kalvą ir partizanų bunkerį.

„Šiuo metu turėtume padaryti pauzę, palaukti, kol bus  vyriausybinės komisijos išvados, kuri sprendžia dėl reljefo (...). Čia ne įstatymai turėtų spręsti, visuomenės nuomonė yra labai reikšmingas dalykas“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V. Pranckietis.

Vyriausybinė komisija vertina, ar skulptoriaus Andriaus Labašausko projektas, numatantis įrengti simbolinę kalvą, gali būti suderinamas su paveldosaugininkų reikalavimu išlaikyti lygų aikštės reljefą.

Seimas antradienį po pirmosios stadijos – pateikimo – pritarė įstatymo projektui, kuris įtvirtintų, jog aikštėje turi būti „istorinį Lietuvos laisvės kovų simbolį Vytį vaizduojantis monumentas“. Šį įstatymą priimti siūlo per 40 Seimo narių, daugiausiai tai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai.

Kad įstatymas būtų priimtas, už projektą Seimas turi nubalsuoti dar du kartus – svarstymo ir priėmimo stadijose. Priėmimui reikalingas 71 parlamentaro kvorumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sitam

sitam portretas
iŠmok lietuviŠkai teisingai sakinĮ paraŠyti.

Aš kitaip manau,

Aš kitaip manau, portretas
kad kas mažiausiai moka mokesčių, tas svetimus mokesčius atkakliai skaičiuoja. Kas blogiausiai kalba apie moteris? - Lovelasas, merginikas. Kas labiausiai bijo vagysčių? - Tie, kurie patys vagia. Gyvenau gatvėje priešais čigonų namą. tai prie jų namo kiekvieno kampo buvo šunų būda. Kurie neskiria valdžios nuo valstybės, kurie keiksnoja Lietuvą? Tinginiai ir pijokėliai. Saulius.

Josvydas

Josvydas portretas
Pritariu Elei. Ponas Pransketis išreiškia latifundininko Karbausko nuomonę. Šis mokėsi Akademijoje, pagal patarlę „ranka ranką plauna" gerą vietą parūpino, tai kaip gi pirmininkas neatsilygins?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių