V. Pranckietis apie „Laisvės karį“: Vilnius neįsileido Lietuvos šimtmečio simbolių

  • Teksto dydis:

Vilnius neįsileido Lietuvos šimtmečio simbolių, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Pasak jo, toks sprendimas buvo priimtas nesivadovaujant sostinės gyventojų valia.

„Kaune šimtmetį pasveikino „Laisvės karys“ - Vytis, tai buvo žmonių valia - taip kuriama tautos vienybė. Vilnius neįsileido lietuviškų šimtmečio simbolių, ir tai nebuvo gyventojų valia, jų niekas neklausė“, - pirmadienį iškilmingame Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) posėdyje sakė Seimo pirmininkas.

„Daug visko vyksta visoje Lietuvoje. Kiekviena veikla turi savo tikslą“, - apibendrino paminklo klausimą Seimo pirmininkas.

Pastarąją savaitę Kaune oficialiai atidengta daug diskusijų ir kritikos sukėlusi beveik 7 metrų aukščio „Laisvės kario“ - Vyčio skulptūra.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Diskusijos dėl Vyčio skulptūros kilo, kai „Laisvės kario“ skulptūros autoriai pralaimėjo konkursą dėl galimybės statyti jį Lukiškių aikštėje Vilniuje. Sostinėje ketinama statyti partizanų bunkerį primenantį paminklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
pasirodo tik vienintelis is seimo paaukojo pinigu vycio paminklui, tai V.Pranskietis. O kur seimunai kaunieciai, kanceliarinem prekem neuzteko, kad negalejo sito padaryti. Apsieisime ir be ju. Dziaugiames paminklu, didziuojames ju kurejais, o kam nepatinka, tai nors neskalinkit, nepatinka, neikit, neziurekit ir jums bus ramiau ant sirdies ir mums, kuriems sis paminklas atgaiva sielai

Milda

Milda portretas
eik jau tu, medžių genėtojau, žino jis apie simbolius, pijus paliepė, tai ir kartoji... galim ir daugiau tokių simbolių kaunui atiduoti, jam tiks...

Keturi Šančiokai

Keturi   Šančiokai portretas
Kiek kainavo paminklas ? . Kiek dėl jo nukentės Kauno biudžetas ? Kaip kompensuosime šias išlaidas ? .Kas pabrangs ? . Kuri gatvė liks duobėta ?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių