VTEK nutraukė tyrimą dėl V. P. Andriukaičio

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nutraukė tyrimą dėl sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato Vytenio Povilo Andriukaičio kelionės į Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Raseinių skyriaus konferenciją ministerijos automobiliu.

Pasak VTEK, nors kyla abejonių dėl V.P.Andriukaičio, kaip ministro, vizito į partijos renginį tikslingumo, tačiau, atsižvelgiant į aplinkybę, kad šis vizitas nebuvo ministro apsilankymo Raseinių rajono savivaldybėje tikslas, surinkti duomenys neleidžia vienareikšmiškai teigti, jog ministras tarnybinį transportą naudojo asmeninio pobūdžio reikmėms.

Etikos sargų teigimu, tyrimą nuspręsta nutraukti nesant konkrečių duomenų, kad V.P.Andriukaitis, šių metų kovo 15 dieną lankydamasis Raseinių rajono savivaldybėje, naudojosi pareigomis asmeninei naudai gauti ir valstybės valdomu turtu ne tarnybinei veiklai.

Ministro elgesį VTEK paprašė įvertinti Raseinių rajono laikraščio "Naujas rytas" korespondentas Sigitas Gudžiūnas.

Šio laikraščio kovo 25 dienos publikacijoje "Ministras įmynė į interesų konfliktą" rašyta, esą kovo 15 dieną į Raseinius darbo reikalais nuvykęs ministras po darbo valandų ministerijai priklausančiu automobiliu atvyko į šiame mieste vykusį partinį renginį.

Kovo 15 dieną V.P.Andriukaitis Raseiniuose dalyvavo Lietuvos socialdemokratų partijos Raseinių skyriaus konferencijoje, taip pat susitiko su visuomene, lankėsi Raseinių ir Ariogalos pirminės sveikatos priežiūros centruose, Raseinių ligoninėje, susitiko su privačių klinikų vadovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauno duobė

kauno duobė portretas
Seka kiekvien žingsnį ir ieško prie ko prisikabint koncervai. Belieka tik palinkėt stiprybės p. Andriukaičiui, o koncervai tegul smirdi toliau.

ula

ula portretas
tai jau ieškot naujos aukos , Vėsaitės negana.....

Raseinietis

Raseinietis portretas
Ministre laikykitės. Sekamas kiekvienas Jūsų žingsnis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių