V. Mazuronis: daugiabučių renovacijos darbus privalu apdrausti

Įmonės, kurios renovuos gyventojų būstus, savo darbus turės apdrausti, pranešė aplinkos ministras.

„Bus reikalaujama, kad įmonės, kurios renovuos būstus, savo darbus apdraustų. Tai sukels kainą, bet bus garantija, kad firmai bankrutavus - tyčia ar netyčia - bus galimybė atstatyti padarytą broką“, - trečiadienį Seimo Aplinkos apsaugos komitete teigė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Jis taip pat patvirtino, kad nebus mokamos kompensacijos tiems, kurie nenorės renovacijos: „Bus nuimamos kompensacijos už šildymą tiems, kurie bus prieš renovaciją“.

Pasak ministro, jeigu apsisprendžiant dėl renovacijos, socialiai remtinas gyventojas sutiks, o dauguma namo gyventojų nutars, kad daugiabutis nebus renovuojamas, jam kompensacija toliau bus mokama.

Ministras taip pat pabrėžė, kad kompensacijų nemokėjimas arba jų mažinimas - ne vienintelis variantas, kuriuo bus skatinama renovuoti būstus.

„Turime variantų keisti įstatymus ir kitus, kad nesirenovuoti gyventojams būtų ekonomiškai nenaudinga“, - žadėjo ministras.

V.Mazuronio teigimu, bus stengiamasi renovuoti po 10-15 daugiabučių kiekvienoje savivaldybėje.

„Kurios (savivaldybės) iš viso nenorės dalyvauti renovacijos procese, naujoji agentūra pati imsis judinti tą procesą“, - kalbėjo ministras.

Kaip ir dabar daugiabutis būtų renovuojamas, jeigu tam pritars daugiau nei pusė gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
manau pats laikas imtis veiksmų kad juos išgrūst iš šalies valdymo . aferistai sudarė tokias sąlygas kad šildymas tapo žudymo ir biedninimo mechanizmu ir viskas tik tam kad mafija galėtu pasiglemžti žmonių ir europos sąjungos pinigus . TAI paklauskit saves kas jie tokie kurie gauna didelius valstybės atlyginimus ir dar mauna virvę ant jūsų geresnio gyvenimo ir lėtai ją užveržia

nezinomas

nezinomas portretas
nu blin tuos eilinius zmones taip nori igrusti i skolas su savo renovacija.gal geriau tegul stato naujus rajionus o senus griauna alio.vargas tos renovacija,kaip be besilelktu patis semunai vis nori ta lita istraukti is zmoniu,agailetias ju visu projiektai.pirma mokesciu sistema keicia ir birokratine sistema mazina.kaip atsilike 22 metus atgal taip ir velkasi sleifas rusiskas varijantas.tiek pvz yra bet nenori kaskas.

666

666 portretas
žinau kaip padayti taip kad už šildymą mokėtumėt tik po 3 cnt už kilovatvalandę , reiks tik pasiūst na*** mafiją ir pakeist mafijos sukurtus įstatymus kuriais mafija žudo Jūsų geresnius gyvenimus na ir aišku stumia šalį į skolas
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių