V. Landsbergis: jei leidi tėvynę niekinti, tai ko tu vertas, vargšas lietuvi?

  • Teksto dydis:

Lietuvos laisvės architektas, meno, muzikos ir kultūros istorikas Vytautas Landsbergis gimė 1932 metais Kaune. Sutalpinęs į savo širdį visą Lietuvą ir ėjęs priekyje, kai tautai reikėjo drąsos ir susikaupimo, V. Landsbergis prisijungė prie LRT iniciatyvos „Keliu vėliavą“. Trispalvę jis iškėlė savo tėvų vasarnamyje Kačerginėje.

„Aš čia mačiau ir pirmą sovietų okupaciją, ir karo pradžią. Mačiau čia visko, nebuvau toks visai mažas, man buvo aštuoneri. Viskas buvo aišku, juk visi dainavo daineles: „Geltona, žalia ir raudona, tai – mūs tikroji vėliava. Sugrįš iš užsienio Smetona ir baigsis šita velniava“, – pasakoja profesorius.

Jo teigimu, pamatęs ilgas eiles išvažiuojančių iš Lietuvos, jis sugalvojo pasiūlymą. Anot V. Landsbergio, oro uoste reikėtų transliuoti muziką.

„Ne „balabaikas“, o: „Petys į petį, ei, vyrai, kas galit. Sustoję į darbą už mylimą šalį, prikelsime Lietuvą mūs“. Jūs einate prikelti ar bėgate?  Tartum tie žmonės nesuvokia, kad jie dabar lemia Lietuvos ateitį“, – kalba V. Landsbergis.

Jis taip pat svarsto, kaip atrodys Lietuva Kovo 11-ąją. Ar taip pat pasipuošusi trispalvėmis, ar tai jau bus neaktualu, nes būsime užgesę? Kaip sako V. Landsbergis, galima daug kalbėti, bet tikroji meilė tėvynei turi eiti iš širdies.

 

„Jei širdyje nėra tėvynės meilės, jei leidi tėvynę niekinti, žeminti, purvinti ir netgi pikdžiugiškai pasijuokti, kai iš Lietuvos tyčiojamasi, tai ko tu vertas, vargšas lietuvi? Tėvynės meilė yra ta pati meilė. Ji yra arba jos nėra“, – kalba profesorius.

Prisijunkite prie LRT iniciatyvos „Keliu vėliavą“. Švęskite Lietuvos nepriklausomybės šimtmetį ir Vasario 16 dieną iškelkite Lietuvos Respublikos vėliavą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
tu vargšais ir padarei

Koks šventas

Koks šventas portretas
Kelia vėliavą kažkada buvusioje savo tėvų vilos vietoje.O tai tie žmonės,kurių mišką pasisavinai, kurių žemėje sklypus pasisavinai, taipogi turi kelti vėliavas?Kodėl apie tai nerašoma? Tai kur ta Tamstos dora?

cia jis tikreusiai apie save

cia jis tikreusiai apie save portretas
matyt sazine prabilo.
VISI KOMENTARAI 123

Galerijos

Daugiau straipsnių