V. Kasiulevičius traukiasi iš Lietuvos medikų sąjūdžio lyderių

Naujai susikūrusio Lietuvos medikų sąjūdžio vienas iš lyderių Vytautas Kasiulevičius traukiasi iš šių visuomeninių pareigų.

Apie tai jis antradienio vakarą paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“. Jis BNS teigė, kad pagrindinis motyvas trauktis iš Lietuvos medikų sąjūdžio tarybos pirmininko pareigų yra tai, kad jis yra premjero Sauliaus Skvernelio šeimos gydytojas.

„Tai kelia tam tikrą grėsmę reputacijai ir interpretacijoms – todėl, kad būdamas premjero šeimos gydytoju, o tą žurnalistai komunikuoja, aš galiu būti įtakojamas, premjeras gali būti įtakojamas. Iš tikrųjų tiek premjeras, tiek aš turime būti laisvi nuo šitų dalykų“, – BNS antradienį sakė V. Kasiulevičius.

Jis sakė nesiūlęs premjerui keisti šeimos gydytojo.

„Nesiūliau. Jeigu premjeras nori matyti mane šeimos gydytoju, tai aš juo lieku“, – teigė medikas.

V. Kasiulevičių, kaip savo šeimos gydytoją, S. Skvernelis su šypsena antradienį žurnalistams pristatė po antradienį įvykusio susitikimo su medikų sąjūdžio atstovais.

„Ne premjeras tai iškomunikavo. Žurnalistai iškomunikavo, premjeras tiesiog turėjo komentuoti ir galop jis patvirtino“, – teigė V. Kasiulevičius.

V. Kasiulevičius taip pat yra vienas iš prezidentės Dalios Grybauskaitės gydytojų. Paklaustas, ar prezidentės gydymas nesikirto su pareigomis medikų judėjime, jis sakė bijantis, kad jo atsakymai gali būti neteisingai interpretuoti.

„Man sunku dabar teisingai atsakyti į visus tuos klausimus, kuriuos jūs pateikiate, nes tai bus interpretuota ne taip, kaip aš galvoju, tai gal aš neatsakinėsiu“, – sakė V. Kasiulevičius.

Medikas tikino, kad premjeras jo nespaudė trauktis iš judėjimo vadovų.

„Tarybos užduotis ir įpareigojimas man buvo dalyvauti derybose su premjeru“, – aiškina V. Kasiulevičius ir kartu patikino, kad siekdamas šio susitikimo nepasinaudojo pažintimi su S. Skverneliu.

„Aš manau, kad tas laikas, kurį aš praleidau vadovaudamas sąjūdžiui, buvo labai produktyvus, mes pradėjome daryti darbus, kuriuos jau reikėjo daryti seniai, ir tam tikri susitarimai šiandien ir su premjeru pasiekti, rodo, kad mes galime pasiekti proveržį“, – apie savo trumpą vadovavimą naujam medikų judėjimui kalbėjo V. Kasiulevičius.

V. Kasiulevičius lieka Lietuvos medikų sąjūdžio tarybos nariu.

Tinkle „Facebook“ medikas rašė, kad „susitikti oficialiai su premjeru be užkulisinių derybų, o vien spaudžiant ir palaikant viešajai nuomonei Lietuvoje nėra dažnas reiškinys. Ir mes tai padarėme“.

Kartu jis rašė, kad paaiškėjus, jog jis – premjero gydytojas, atėjo laikas pasirinkti – pacientas ar tolimesnė politinė karjera.

„Aš renkuosi Pacientą. Nes kažkada taip pažadėjau sau. Atleiskit man už tai. Visa mūsų Sąjūdžio Taryba, visi mano viešųjų komunikacijų strategai, mano draugai dabar vieningai smerkia šį mano žingsnį. Bet mes kiekvienas apsisprendžiame, kas teisinga gyvenime ir ką turime pasakyti žmonėms. Sąjūdžio Taryba šiomis dienomis išsirinks naują pirmininką ir pagaliau išrinks viso mūsų Sąjūdžio vadovą. Tuomet visi procesai taps negrįžtami. Duokit laiko. Naujoji Tarybos vadovybė informuos visą medikų bendruomenę dėl tolimesnių žingsnių. Aš žinau, kad viskas mums bus gerai ir aš žinau, kad niekada neišsižadėsiu Sąjūdžio, visada padėsiu būsimiems lyderiams. Būkite visi kartu“, – sakome V. Kasiulevičius įraše.

Lietuvos medikų sąjūdžio inicijuotą peticiją, kurioje, be kita ko, reikalauta jau nuo 2018 metų sausuo medikams kelti algas 30 proc., pasirašė per 40 tūkst. žmonių. Antradienį po susitikimo su premjeru V. Kasiulevičius sakė, kad „greičiausiai sąjūdis turės pasiekti kompromisą“. Premjeras po šio susitikimo sakė, kad medikų atlyginimai galėtų didėti 20 proc. nuo gegužės, o jei bus galimybių, atlyginimų kėlimo pradžia gali ir ankstėti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
suskis,kitaip pasakyt negaliu

Nuostabu

Nuostabu portretas
Gėda...

>

> portretas
O taip graziai,"itikinamai",pradejai ... ?Gavosi kaip visada,arba komuniaga,arba mentas,arba "svajakas", ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių