V. Gapšys: D.Pavalkis atsiliko įgyvendindamas partijos programą

  • Teksto dydis:

Sekmadienį atšauktas „darbiečių“ švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis atsiliko įgyvendindamas Darbo partijos programą, teigia Vytautas Gapšys.

„Matome, kad šioj vietoje mes stipriausiai atsiliekame nuo užsibrėžtų planų, o švietimas yra viena iš tų strateginių sričių, kuri yra labai jautri visuomenei“, - žurnalistams po Darbo partijos tarybos posėdžio sakė V.Gapšys.

Jis buvo darbo grupės, kuri pastarąjį mėnesį vertino „darbiečių“ deleguotus asmenis į Seimo vadovybę ir Vyriausybę, pirmininkas.

„Jeigu paminėti tik keletą iš jų (Darbo partijos programos punktų - BNS), tai susiję su ankstesniu išėjimu į pensiją, taip pat mes programoje esame nusimatę sutvarkyti vadovėlių leidybą - nesutvarkyta. Mes nusimatę esame dalykų dėl mokytojų algų kėlimo. Dėl to mes dar turime prieštaravimų iš profesinių sąjungų dėl šitos srities“, - ministro atšaukimo priežastis vardijo V.Gapšys.

Darbo partija į ministrų kabinetą yra delegavusi penkis ministrus - energetikos ministrą Roką Masiulį, žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę, kultūros ministrą Šarūną Birutį, socialinės apsaugos ir darbo ministrę Algimantą Pabedinskienę bei sekmadienį atšauktą D.Pavalkį.

V.Gapšys teigė, kad „pasitempti“ vykdant Darbo partijos programą turi ir A.Pabedinskienė bei Š.Birutis, tačiau jie iki kadencijos pabaigos ministrais išliks.

„Gavo kritikos šiek tiek ir Š.Birutis, ir A.Pabedinskienė, bet tai galbūt labiau pataisomi dalykai dėl komunikacijos, dėl kai kurių pavienių sprendimų, kurie galbūt labiau yra administracinio pobūdžio. Yra kai kurių programinių nuostatų, bet mes tikimės, kad tie ministrai pasitemps ir tas programines nuostatas įgyvendins iki kadencijos pabaigos“, - kalbėjo jis.

Pasak parlamentaro, V.Baltraitienė ir Rokas Masiulis priekaištų iš partijos nesusilaukė, nes „jie ministrais yra trumpiausią laiką ir deda dideles pastangas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TIESIOG

TIESIOG portretas
sumindziota,apvogta,isvaikyta,o is tautiniu Kamazu vis pilami pazadu kalnai.Jei pazadais netikit,tai Putino agresija itikekit....ir diktaturini rezima sukurta tsakant pseudosmetonini....tautini,su sekimu,pasiklausymu,teisminiu tampymu prisiimkit.Bet gi ne tam demokratija gyvuoja,kad zmogu nekalta i miltus trintu ir sultis sunktu...net mokykloje su visa minia uzsaldytu mokytoju...

Danute,

Danute, portretas
Na nieko nuostabaus, dar vienas auksaburnis viska galintis, kalbet daug kas moka net tuo neabejojama, tik kaip dirbti be kalbu? Gal vertetu pabandyti?...

Lt.kestutis

Lt.kestutis portretas
O gal neivykde programos,nes neatsege 5% privalomo otkato i partijos kasa? Turi grieztai apie tai buti pasakyta ir naujam ministrui Gedvilui. Nes is ko gi pats mokesi teismo priteista bauda? Liaukis niekus tauzes-tavo nykstanti partijele neturi ateities su tokiais nekompetetingais ir nesavikritiskais vadovais,kurie neturi minciu ir tik ziuri VU i burna.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių