V. Baltraitienė: Nacionalinei žemės tarnybai būtinas apsivalymas

  • Teksto dydis:

Nacionalinei žemės tarnybai būtinas apsivalymas, teigia žemės ūkio ministrė „darbietė“ Virginija Baltraitienė.

„Iš tikrųjų tai ne pirmas ir nepaskutinis atvejis, manau, kad apsivalymas šioje tarnyboje būtinas. Tai labai aiškiai pasimatė per 2015 metus ir šiais metais. Žmonės, kurie vykdo nusikalstamą veiklą, turi atsakyti visu griežtumu, jeigu pareikšti įtarimai, turi iškart išeiti iš darbo, atsistatydinti, nelaukiant ir teismo pabaigos“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ministrė, komentuodama partijos kolegos Gintaro Jono Furmanavičiaus sulaikymą.

Nacionalinės žemės tarnybos direktorės patarėjas G.J.Furmanavičius sulaikytas trečiadienį, įtariant, kad už kyšį siekė paveikti įstaigos darbuotojus, jog būtų leista Vilniuje suformuoti žemės sklypą, prijungiant prie neįvardijamos įmonės sklypo valstybei priklausančią žemę.

„Jeigu STT sulaikė ir jeigu bus pareikšti įtarimai, turi visu griežtumu atsakyti“, – sakė V.Baltraitienė.

Ji teigė susipažinusi su Nacionalinėje žemės tarnyboje atlikto audito išvadomis. Jose, be kita ko, suabejota G.J.Furmanavičiaus pareigybės tikslingumu.

Žemės ūkio ministrė tvirtino nežinojusi, kad jos partijos kolega bus įdarbintas Nacionalinėje žemės tarnyboje patarėju. Anot jos, taip nusprendė buvusi šios tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė. Pastaroji iš pareigų pasitraukė paaiškėjus, kad vairavo neblaivi ir bandė tai nuslėpti.

G.Furmanavičius yra Darbo partijos Kauno skyriaus narys.

„Laikinoji vadovė paliko pusiau dirbantį, pusiau nedirbantį patarėją, laukiame, kol įvyks konkursas 5-7 dieną. Tarnybos vadovas turi arba naikinti etatą, arba atleisti žmogų, arba perkvalifikuoti į valstybės tarnybą“, – aiškino V.Baltraitienė.

Ji pati atsakomybės dėl padėties Nacionalinėje žemės tarnyboje neketina prisiimti.

„Kiekvienas vadovas už savo instituciją atsako asmeniškai, tiek Žemės ūkio ministerija, tiek Nacionalinė žemės tarnyba bendradarbiauja su STT. Mes matome rizikų ir kitose institucijose ir visada pasakome vadovams, STT“, – kalbėjo ministrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tukas

Tukas portretas
Šita ministrė tikrai susitvarkys, jeigu jai niekas netrukdys iš Darbo partijos.

kikas

kikas portretas
o kas ją taip pridergė?

Darata

Darata portretas
Kol kas akivaizdu, kad ji laiko savo rankose ministerijos vadovavimą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių