V. Antonovo byloje Lietuva ketina pasinaudoti imuniteto teise

  • Teksto dydis:

Ginče su buvusiu pagrindiniu žlugusio banko „Snoras“ akcininku Vladimiru Antonovu Lietuva ketina pasinaudoti valstybės imunitetu, kurį garantuoja tarptautinė teisė. Tai reiškia, kad Lietuva nesutinka, jog V.Antonovo inicijuotą ginčą nagrinėtų Maskvos teismas.

Apie tokią Lietuvos poziciją ketinama informuoti V.Antonovo ieškinį nagrinėjantį Maskvos arbitražo teismą ir Rusijos teisingumo ministeriją.

Teisingumo ministro patarėjas viešiesiems ryšiams Sergejus Tichomirovas BNS informavo, kad pagal advokatų kontoros rekomendacijas ministerijos parengtai Lietuvos pozicijai yra pritarta Vyriausybės pasitarime.

„Ši pozicija dabar yra realizuojama. Apie ją plačiau bus galima papasakoti kitą savaitę“, - komentare BNS teigė S.Tichomirovas.

Teisingumo ministerija nurodo, kad Lietuva remsis valstybės imunitetu nuo Rusijos teismų jurisdikcijos, įskaitant imunitetą nuo laikinųjų apsaugos priemonių, priverstinio sprendimų vykdymo ir kitų veiksmų. Taip pat pabrėžiamas procesinių dokumentų įteikimas, nesilaikant tarptautinės tvarkos.

Vyriausybė Lietuvos užsienio reikalų ministerijai turėtų pavesti įteikti diplomatinę notą Rusijai dėl Maskvos miesto arbitražo teismo veiksmų, pažeidžiančių Lietuvos valstybės imunitetą, o Finansų ministerijai - užtikrinti „Snoro“ kreditoriaus - „Indėlių ir investicijų draudimo“ dalyvavimą, informuojant banko bankroto administratorių apie laikinąsias apsaugos priemones ir imantis priemonių jas panaikinti.

Teisingumo ministerija rugpjūčio 11 dieną gavo 557 mln. eurų vertės V.Antonovo ieškinį prieš Lietuvą. Buvęs „Snoro“ akcininkas Maskvos arbitražo teisme reikalauja iš Lietuvos 40,1 mlrd. rublių (558 mln. eurų): 20,2 mlrd. rublių (281 mln. eurų) už patirtą turtinę žalą bei 19,9 mlrd. rublių (277 mln. eurų) - už žalą verslo reputacijai.

Rusijos teismas pagal V.Antonovo prašymą yra laikinai sustabdęs „Snorui“ priklausančių dviejų nekilnojamojo turto kompleksų Rusijoje pardavimo procesą.

V.Antonovo ieškinys teismui pateiktas rugpjūčio 5 dieną, o pirmasis teismo posėdis numatytas rugsėjo 22-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

koks gali but imunitetas banku plesikams

koks  gali  but imunitetas banku  plesikams portretas
variugom -aferiugom ..... ka cia ikrus meto plesikeliai --priedo dar dangstosi LIETUVOS VARDU.... kada voget apie lietuva negalvojot...

QQ

QQ portretas
Kodėl bijoma?

idomu

idomu portretas
Vagys dangstosi imunitetu, gal tai kokia liga?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių