V. Andriukaitis sutinka, kad po studijų medikai turėtų atidirbti regionuose

  • Teksto dydis:

Už sveikatą ir maisto saugą atsakingas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis pritaria, jog valstybės lėšomis mokslus baigusiems medikams turėtų būti įvesta prievolė atidirbti regionuose.

„Aš esu įsitikinęs, kad kontraktai turėtų būti nuo pat pirmo kurso pateikti stojantiesiems, kad jeigu tu studijuoji už (...) visų mokesčių mokėtojų lėšas, tai mokesčių mokėtojai turi teisę žinoti, kad ir Rokiškyje, ir Nemunėlio Radviliškyje, ir Vištytyje kartais reikalinga daktarų, ar ne?“, - žurnalistams Vilniuje sakė Europos Komisijos narys.

Paskyrimais po universiteto spręsti specialistų trūkumą regionuose pasiūlė Savivaldybių asociacija.

Kontraktų medicinos studentams idėją anksčiau kėlė ir pats V.P.Andriukaitis, būdamas sveikatos apsaugos ministru 2012 - 2014 metais.

„Man labai patinka Lietuvos sveikatos mokslų universiteto šūkis salus pro patria - sveikata tėvynei. Vieno diplomų įteikimo metu (...) aš paklausiau studentų, ar jūs atsukote nugaras šūkiui salus pro patria? Jeigu taip, tai su morale kažkas blogai yra“, - sakė politikas.

Savivaldybių asociacijos atstovai paskyrimus po studijų argumentuoja tuo, jog regionuose juntamas gydytojų, architektų, statybininkų, ekonomistų, inžinierių, meno darbuotojų ar mokytojų poreikis. Anot jų, valstybės lėšomis išsilavinimą įgiję asmenys galėtų būti siunčiami į regionus, pavyzdžiui, trejiems metams, tačiau būtų palikta galimybė ir grąžinti už studijas sumokėtus pinigus bei rinktis darbą patiems.

Savivaldybių asociacijos idėjos neatmeta ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ir keli jo komandos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių