V. Adamkus valdžioje mato „vaivorykštės“ koaliciją

„Nenoriu kalbėti ciniškai, bet jeigu rinkėjai ir šį kartą balsuos už partijų „etiketes“, nepavartę bent 15 puslapių partijų rinkiminių programų, pasikeitimų nebus“, – Lietuvos radijo laidoje „Forumas“ sakė Prezidentas Valdas Adamkus.

Šalies vadovas pabrėžė, kad remia tradicines partijas, o toks koalicijos modelis – pasaulyje jau „išbandytas, bet sunkus kelias“.

„Bijau tvirtinti, bet kol kas matau tam tikrą abejingumą dėl rinkimų“, – teigė V. Adamkus.

Prezidentas pastebėjo ir itin aktyvų priešrinkiminių pažadų žarstymą dar net neprasidėjus rinkimų kampanijai. V. Adamkus kritikavo „žūtbūt siekiančias patekti į Seimą“ populistines partijas ir atkreipė dėmesį į tradicines politines jėgas.

„Net mūsų tradicinės partijos yra gana silpnos, bet tikiu, kad pagal susiformavusius principus jos bando sudaryti rinkimų programas ir jas pristatyti“, – „Forumo“ laidoje sakė Prezidentas.

Šalies vadovas tinkamiausia koalicija po rinkimų įsivaizduoja tradicinių partijų „vaivorykštės“ koaliciją. Anot V. Adamkaus, tokios koalicijos sudarymas pasaulyje yra išbandytas, bet sunkus kelias.

„Už tokią koaliciją pasisakyčiau, žinodamas dabartinę šalies padėtį“, – tvirtino Prezidentas.

Paklaustas, ar mato galimą pretendentą į prezidento postą, V. Adamkus teigė, kad tokių žmonių mato, bet nenori įvardyti pavardžių.

Pasak Prezidento, jis su kandidatais apie tokią galimybę kalbasi, bet kol kas nesulaukia pritarimo dėl galimo kandidatavimo.

V. Adamkus prieš artėjančius rinkimus patvirtino, kad mato interesų grupių siekių šalies gyvenime, kurie pamina valstybinį interesą.

„Tokių grupių yra ir šalies viduje, ir užsienyje. Tai sakydamas nespėlioju, o esu įsitikinęs“, – pabrėžė V. Adamkus.

Šalies vadovas paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad jis žada boikotuoti referendumą dėl Ignalinos atominės elektrinės uždarymo.

Anot V. Adamkaus, turėtume nepamiršti tarptautinių įsipareigojimų, nuo kurių priklauso šalies įvaizdis šalyje ir stebėjosi kategoriškumu ieškant energetinių klausimų sprendimo.

„Daugelis mato tik du kelius: priklausyti nuo monopolio arba turėti savo šaltinį. Manau, kad yra trečias ir tikriausiai pigiausias Lietuvai“, – Lietuvos radijo laidoje „Forumas“ sakė V. Adamkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių