Užsienyje balsuoti kol kas ketina 10,8 tūkst. rinkėjų

Šiemet rinkti Lietuvos Seimą kol kas ketina 10,8 tūkst. užsienio rinkėjų, rašo „Lietuvos žinios“.

Iki šiol norą ateiti prie balsadėžių 51 užsienio atstovybėje ar konsulate pareiškė 10 tūkst. 833 rinkėjai. Tikimasi, kad jų skaičius dar augs. Per praėjusius parlamento rinkimus balsavo 10,3 tūkst. užsienyje gyvenančių rinkėjų. Tačiau registruotų sąrašuose jų buvo daugiau kaip 16,2 tūkstančio.

Daugiausia rinkėjų registravosi balsuoti gausiai lietuvių gyvenamose Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje. Lietuvos ambasadoje Londone norą dalyvauti rinkimuose jau pareiškė per 2,3 tūkst. rinkėjų.

Prieš ketverius metus iš daugiau kaip 3,5 tūkst. rinkėjų savo balsą atidavė 1886 šioje šalyje gyvenantys lietuviai.Airijoje kaip rinkėjai kol kas registravosi 1167 lietuviai, tiek pat per praėjusius Seimo rinkimus buvo atiduota balsų iš daugiau kaip 3,7 tūkst. rinkėjų.Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) atstovo Mindaugo Skačkausko teigimu, šiemet į užsienyje balsuosiančių rinkėjų sąrašus įtraukiami tik tie svetur gyvenantys tautiečiai, kurie patys ambasadose užsiregistravo dalyvauti Seimo rinkimuose. Esą todėl, palyginti su praėjusiais Seimo rinkimais, rinkėjų skaičius yra sumažėjęs.

„Užsienyje gyvenančių rinkėjų aktyvumas bus didesnis, tačiau jis reliatyvus, nes pačių rinkėjų bus mažiau“, - aiškino M. Skačkauskas. Tačiau jis vylėsi, kad dar per tris iki Seimo rinkimų likusias savaites balsuotojų skaičius turėtų augti.

„Daug rinkėjų tik paskutinę savaitę susivoks, kad nori balsuoti, ir tada kreipsis į atstovybę“, - sakė VRK atstovas.

Anot VRK pirmininko Zenono Vaigausko, užsienyje gyvenančių Lietuvos piliečių yra gerokai daugiau nei anksčiau, tačiau tik dalis jų ryžtasi registruotis rinkimams.„Toli gražu ne visi nori vykti į ambasadas, ne visi nori joms pranešti ir savo adresą, kad būtų išsiųstas balsavimo dokumentus“, - sakė jis. Vis dėlto ilgametis rinkimų prievaizdas tikisi, kad užsienyje gyvenančių rinkėjų skaičius pakils bet iki 20 tūkstančių.


Šiame straipsnyje: balsavimasSeimo rinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje yra priversti gyventi mūsų jaunimas (nekvalifikuoti darbininkai) mūsų tėvai pensininkai ir mes (mažiausias pajamas užsidirbantys). Kad gyventi oriai Lietuvoje ... Spalio 14 dieną, aktyviai dalyvaujant rinkimuose į seimą, reikia atsikratyti visų partinių gaujų kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi. (2012 kovas)

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
Aktyviai dalyvaujant rinkimuose į seimą reikia atsikratyti Lietuvą naikinančių partinių gaujų: - LSDP; - TS LKD; - “Tvarka ir teisingumas”; - Liberalų ir centro sąjungos; - Liberalų sąjūdžio; - lendančių į seimą svetimšalių “lenkų rinkiminės akcijos”, ruso Uspaskich “Darbo partijos” ir kitų tokių į juos panašių. Vienykimės ir padarykim taip, kad visiems laikams išnyktų šios partinės gaujos - Lietuvos žmonių kankintojai, Lietuvos niekintojai ir naikintojai. Planuokim didžiausiųjų permainų ir pasitvarkymų laikmetį. Suteikim galias doriems Lietuvos patriotams kurti tobulą laimingų žmonių bendruomenę – didingą Lietuvos valstybę.

Baudžiavai

Baudžiavai portretas
Nerealu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių