Užsieniečių registracijos centro Pabradėje laukia rekonstrukcija

  • Teksto dydis:

Už 6,4 mln. eurų rengiamasi rekonstruoti Užsieniečių registracijos centrą (URC) Pabradėje, Švenčionių rajone.

Iki 2022 metų čia turėtų būti ne tik pagerintos prieglobsčio prašytojų gyvenimo sąlygos, bet ir įrengtos patalpos pasieniečiams, policijos pareigūnams ir ugniagesiams, skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), su partneriais įgyvendinanti šį projektą.

Ketinama rekonstruoti 882 kvadratinių metrų administracinį pastatą, sutvarkyti šalia esančius priestatus, nupirkti baldų ir reikalingą įrangą čia dirbsiančiam Užsieniečių registracijos centro personalui, ugniagesiams, policininkams.

Taip pat bus rekonstruota centro teritorijoje esanti valgykla, pastatyti ir įrengti naujas bendrabutis sulaikytoms moterims ir vaikams bei pastatas užsieniečiams priimti.

Įgyvendinant projektą taip pat bus rekonstruoti sandėliai ir technikos saugykla, pastatyti nauji voljerai tarnybiniams šunims, URC teritorija aptverta nauja tvora, sutvarkyti ir atnaujinti inžineriniai tinklai, nugriauti seni menkaverčiai ir nefunkcionalūs statiniai, sutvarkyta aplinka.

Projekto įgyvendinimo ir partnerystės susitarimą šią savaitę Medininkų pasienio kontrolės punkte pasirašė VSAT vadas Renatas Požėla ir Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto pirmininkas Anatolijus Lapo.

Dokumentą taip pat pasirašys ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas bei Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Projektą numatoma baigti iki 2022 metų gruodžio 31 dienos. Jam įgyvendinti skirti 6,4 mln. eurų, 10 proc. iš jų turės padengti VSAT, policija ir ugniagesiai. Likusi suma skiriama iš Europos Sąjungos bendradarbiavimo per sieną programos lėšų.

URC – vienintelis centras Lietuvoje, skirtas sulaikytiems, neteisėtai esantiems ar neteisėtai atvykusiens užsieniečius, taip pat apgyvendinti prieglobsčio prašytojus, kol nagrinėjami jų pateikti motyvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių