Užkulisiniai politikų žaidimai

Aiškėja užkulisiniai politikų žaidimai. Liberalų sąjūdis su Tautos prisikėlimo partija, konservatoriais ir liberalcentristais derasi dėl galimos koalicijos formavimo. Pastarųjų lyderis Artūras Zuokas pripažįsta, kad prieš rinkimus su Tautos prisikėlimo partija tartasi ir dėl galimos bendros rinkimų kampanijos.

Su A.Valinsko partija tarėsi prieš rinkimus

"Prieš rinkimus kalbėjom apie galimą bendrą rinkimų kampaniją, kalbėjom apie galimą bendrą darbą po rinkimų. Tiek jie, tiek mes tvirtinom, kad siektume dirbti kartu", - trečiadienį portalui sakė Liberalų ir centro sąjungos lyderis A.Zuokas.

Paklaustas, kaip vertina pranešimus esą prie Tautos prisikėlimo partijos atsiradimo nemažai prisidėjo jo vadovaujama partija ir asmeniškai jis pats, o Tautos prisikėlimo partijos atsiradimas esąs jo partijos projektas, A.Zuokas tokius pranešimus pavadino situacijos supaprastinimu ir spekuliacijomis.

"Negali būti niekieno projektas bendrąja prasme, jeigu nėra bendros pačių žmonių valios. Mes bendraujame ir bendradarbiaujame su A.Valinsko partija. Pažįstu daug jų žmonių kaip ir jie pažįsta mūsų žmones, bet tai nieko nereiškia", - portalui aiškino A.Zuokas ir nurodė, kad bendradarbiavimas vyko ir prieš rinkimus.

Pašnekovas teigė, kad su Liberalų sąjūdžiu, Naująja sąjunga ir A. Valinsko vadovaujama Tautos prisikėlimo partija šiuo metu vyksta pokalbiai dėl galimos koalicijos suformavimo.

"Mūsų tikslas nėra turėti 30 vietų Seime. Faktas, kad po įvykusių rinkimų liberalios partijos arba liberalus blokas yra gavęs rinkėjų pasitikėjimą. Galimas mandatų skaičius gali būti arti trisdešimties", - pareiškė A.Zuokas ir vykstančius pokalbius su minėtų partijų atstovais paprašė vadinti ne derybomis, o "apsikeitimu nuomonėmis".

Politikas nurodė, kad su Tautos prisikėlimo partija ir Liberalų sąjūdžiu yra sutarę dėl paramos vieni kitiems vienmandatėse apygardose per antrąjį rinkimų turą. "Esame sutarę, kad mes remiame jų kandidatus, išėjusius į antrą rinkimų turą, o jie remia mūsų", - sakė A.Zuokas.

E.Masiulis įvardino galimą koaliciją

Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis portalui patikino, kad šiuo metu partijai priimtiniausia keturių politinių jėgų koalicija. Į ją, pasak E.Masiulio, turėtų įeiti Liberalų sąjūdis, Liberalų ir centro sąjunga, konservatoriai ir Tautos prisikėlimo partija.

"Nebuvo vieno keturių partijų lyderio susitikimo, kad keturiese susėstume prie vieno stalo. Susitikimai vyko dvišaliu pagrindu. Jie prasidėjo praeitą savaitę“, - portalui sakė E.Masiulis. Politikas pridūrė, kad po pirmojo rinkimų turo su konservatoriais ir liberalcentristais sutarta vienmandatėse apygardose remti vieni kitų kandidatus, o kurie kandidatuoja tarpusavyje laikytis neutraliai.

"Su Tautos prisikėlimo partija esame sutarę remti jų kandidatus dviejuose vienmandatėse apygardose - Alytaus mieste ir Vilniaus-Trakų apygardoje", - aiškino E.Masiulis.

A.Valinkas: nesame A.Zuoko projektas

Tautos prisikėlimo partijos lyderis Arūnas Valinskas nebuvo linkęs kalbėti su kokiomis politinėmis jėgomis jo vadovaujama partija šiuo metu derasi ir galvoja sudaryti koaliciją. "Šiuo metu vyksta konsultacijos ir mes jų nekomentuojame", - griežtai nukirto A.Valinskas.

Paklaustas, ar teisinga informacija, kad prieš rinkimus su Liberalų ir centro sąjunga buvo kalbėta apie galimą bendrą rinkimų strategiją, A.Valinskas tai paneigė. "Ne. Prieš rinkimus mes kalbėjomės apie galimą bendradarbiavimą ir su vienais liberalais, ir su kitais, ir su kitomis partijomis, bet apie strategijas nekalbėjome", - portalui sakė A.Valinskas.

"Mes remiame visus, su kuriais galime sudaryti darbinę koaliciją: Tėvynės sąjungą, Liberalų sąjūdį, Liberalų ir centro sąjungą. Koalicijos variantų kol kas nekomentuojame, bet minėtas partijas mes remiame", - kartojo A.Valinskas.

„Esame savarankiška politinė jėga, kuriai iš pradžių aiškino, kad mes - socdemų, "Maximos" ar konservatorių projektas. Vėliau pasigirdo kalbų apie specialiųjų tarnybų įtaką partijai, o dabar dar esame vadinami A.Zuoko projektu. Tai visiška nesąmonė", - piktinosi A.Valinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių