Uždarytą Lazdijų ligoninės akušerijos skyrių išsinuomojo lenkai

Lazdijų ligoninėje kataraktos operacijas atlieka specialistai iš Lenkijos, tačiau kol kas tik savo šalies piliečiams.

Lazdijų savivaldybės vadovai tikisi, kad dar šiemet lenkų gydytojų paslaugomis galės pasinaudoti ir lazdijiečiai. Lazdijų ligoninės planuose, bendradarbiaujant su kaimyninės šalies medikais, plėsti medicinines paslaugas.

Lenkijos gydytojai kataraktos operacijas atlieka Lazdijų ligoninėje, pernai uždaryto akušerijos - ginekologijos skyriaus patalpose. Lietuvos akreditavimo tarnybos leidimą turinti medicinos paslaugų įmonė, išsinuomojusi palatas ir operacinę, atsivežė aparatūrą ir jau atliko 9 akių regos operacijas. Lenkai operuoti atvyksta tik savaitgaliais, o paslauga naudojasi pasienyje gyvenantys Lenkijos piliečiai.

Lenkų gydytojai operacijas planuoja atlikti ir Lietuvos gyventojams. Kol rengiami reikalingi dokumentai, lietuviams, norintiems operuotis, kol kas tektų mokėti patiems.

„Ligonių kasos skaičiuoja ar artimiausioje aplinkoje nėra tokių pačių teikiamų paslaugų. Kiek mums žinoma artimiausiai tokios operacijos vyksta Marijampolėje ir Alytuje. Klausimas koks yra poreikis ir eilės šitoms operacijos“, – sakė UAB „Katarakta“ direktorius Rimas Racis.

Lenkų chirurgams talkina ligoninės medicinos seselės, patirties semsis ir įranga galės naudotis vietos okulistai.

Dar šiemet lenkai planuoja plėstis – imtis šlapimo nelaikymo, nesudėtingų prostatos operacijų.

„Šiaip mes planuojam dienos chirurgijos principu vykdyti galimas opercijas. Turim aparatą kuris venų šalinimo lazeriniu būdu. Aparatas jau nupirktas, laukiam ar tai licencijos, ar panaudos būdu reikėtų jį naudoti, kad teiktų naudą“, – pasakojo R. Racis.

„Mes norėtume prisidėti prie tų operacijų, naudojant jų techniką, kai, pavyzdžiui, lazerį ar kitą techniką tuo metu, kai ji neužimta lenkų piliečiams, operuoti Lietuvos piliečius. Čia yra tokia galimybė su kaimynų pagalba išlaikyti ligoninę profilinę ir tai didžiulė nauda“, – kalbėjo Lazdijų ligoninės vyriausiasis gydytojas Vitas Šimkonis.

Lazdijų rajono vadovai bendradarbiavime su lenkais įžvelgia ir ekonominę naudą.

„Atvažiuoja lenkų pacientai. Jie operuojasi čionai, aišku, apsistoja ne tik ligoninėje, bet ir kaimo turizmo sodybose ir viešbučiuose. Atvažiuoja paprastai ne vieni, bet su giminėms, jiems reikia nakvynės ir maitinimo, ir taip kuriamos darbo vietos“, – džiaugėsi Lazdijų rajono meras Artūras Margelis.

„Mes ir su savininkais kalbėję, kad ir jų klientai galėtų pas mus apsistoti, tie patys daktarai tą paslaugą darydami, gauti ir apgyvendinimą ir maitinimą“, – pasakojo viešbučio savininkas Gintas Cimakauskas.

Pirmąjį balandžio į Lazdijų ligoninėje operuotis užsiregistravo 25 Lenkijos gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

marijampoliete

marijampoliete portretas
!,,.didziausia pagarba gydytojui.. simkoniui...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių