Uždaroma Žemės ūkio biblioteka

  • Teksto dydis:

Vyriausybė antradienį pritarė, kad būtų uždaryta Žemės ūkio biblioteka, kurioje nemaža dalis knygų ir kitų leidinių yra neaktualūs ir nepaklausūs.

„Siūloma, kad po bibliotekos likvidavimo likęs bibliotekos turtas (nauji ir aktualūs leidiniai bei knygos, kurie turi vertę) būtų perduotas ministerijai, kuri šį turtą valdytų ir juo naudotųsi. Ministerija viešosios bibliotekos funkcijų nevykdytų. Dalį bibliotekos fondo būtų siūloma perimti kitoms bibliotekoms, o neaktualūs leidiniai ir knygos nurašomos, tokiu atveju sumažėtų administravimo sąnaudos“, - aiškina Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

Ji yra šios 1969 metais įkurtos bibliotekos steigėja.

2013 metais bibliotekos veiklai buvo skirta 203 tūkst. litų. Planuojama, kad po pertvarkos ŽŪM iš valstybes biudžeto per metus reikėtų apie 109 tūkst. litų: apie 74 tūkst. litų turėtų būti skirta darbuotojų užmokesčiui (ministerijos struktūriniuose padaliniuose būtų siūloma įsidarbinti dviem iš trijų bibliotekos darbuotojų), dar 35 tūkst. litų reikėtų komunalinėms paslaugoms (archyvui, kuriame numatoma saugoti aktualius ir turinčius vertę leidinius ir knygas), darbuotojų kvalifikacijai kelti ir pan.

Į ministeriją priimti darbuotojai galėtų administruoti aktualius ir turinčius vertę leidinius bei knygas, duomenų bazes ir organizuoti interaktyvios elektroninės bibliotekos veiklą, nurodo ministerija.

Svarstoma, kad leidiniai galėtų būti išduodami tik ministerijos darbuotojams.

„Bendras bibliotekos dokumentų fizinių vienetų skaičius 2013 metų gruodžio 31 dieną buvo 144,9 tūkst., tačiau nemažai šių knygų ir kitų leidinių yra morališkai pasenusių ir (ar) prastos fizinės būklės, todėl šiuo metu neaktualių ir nepaklausių. Nauji ir aktualiausi leidiniai bei knygos, kurių yra apie 17,6 tūkst., eksponuojami ir prieinami elektroniniame bibliotekos kataloge, o pats katalogas integruotas į suvestinį Lietuvos mokslinių bibliotekų elektroninį katalogą“, - aiškina ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių