Už žiaurų elgesį su gyvūnais siūloma iki penkerių metų uždrausti juos laikyti

Tam, kuris žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, nuo trejų iki penkerių metų siūloma uždrausti įsigyti ir laikyti bet kokį gyvūną.

Tokį pasiūlymą Baudžiamojo kodekso pakeitimo projektui Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo nariai Dovilė Šakalienė ir Linas Balsys.

„Asmuo, kuris jau kartą elgėsi žiauriai su gyvūnu, turi padidintos rizikos faktorių, kad taip elgsis ir su kitais gyvūnais. Labai dažnai vieną nukankinę ir viešai pademonstravę savo veiksmus, tokie asmenys įsigiję kitą gyvūną žiaurų elgesį pakartoja. Siekiant užkirsti kelią tokiems veiksmams, būtina numatyti pereinamąjį laikotarpį, kada toks asmuo negali įsigyti ir laikyti gyvūno“, - savo siūlymą argumentuoja D. Šakalienė ir L. Balsys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
gyvunai tai musu istikimi draugai o zmones jei skriaudzia gyvunus tai nieko nereiskia ir gyvuna nuskriausti. Mylekim, gerbkim visus ir gyvunus ir zmones nes zmones jau ir taip per daug suzvereja....

...

... portretas
Viskas gerai, bet... išsigimimas bandyt meilę žmonėms pakeist kažkokia 'meile' gyvuliams: būkim ŽMOGIŠKI visiems šalia esantiems.

Uzdrausti. Laikyti

Uzdrausti. Laikyti portretas
Kazkokia nesamone,uzdrausti laikyti !!! Juk jei jie skriaudzia vadinasi ir nenori laikyti.Reikia deti dideles baudas ,tegul moka kelis menesius , ir niekada neleisti laikyti gyvunu. Danae 1 sunelis juodas ismestas ,atveztas ir ismestas Atveze matomai is kito galo Lietuvos,kad nesuzinotu,bet ACIU zmones pamate ir spalva ir NR. Tegul suranda siuos idijotus ir kerta tegul per pinigine,o tada zinos. Aplamai reikia ideti visiems gyvunas tuos CIPUS,bus zinoma kieno suo ar kate.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių