„Už saugią Lietuvą“ – kad vaikų atostogos būtų įsimintinos

  • Teksto dydis:

Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ akcija „Padovanok vaikui vasarą“ įsibėgėjo. Vaikų vasaros užimtumo problemai neabejingi žmonės, verslo įmonės, savivaldybės užtikrina, kad kuo daugiau vaikų galėtų džiaugtis savo vasaros atostogomis.

Į kampanijos kvietimą padovanoti vasaros atostogas atsiliepė Palanga. Projektas „Pasveikink jūrą Palangoje“ sunkiai gyvenančių šeimų vaikus iš visos Lietuvos sukvies į kurortą. Liepos pabaigoje keli šimtai mažųjų iš visų šalies miestų atvyks į kurortą ir kartu su draugiškais palangiškiais pirmą kartą pasveikins jūrą, Palangoje statys savo svajonių pilį, dalyvaus kultūriniuose vaikams skirtuose renginiuose, plaukios laivu. „Kiekvienas Lietuvos vaikas, nepaisant sunkios šeimos materialinės padėties, turi teisę į linksmą, įspūdžių kupiną vaikystę. Deja, realybė daliai mažųjų yra kitokia – tėvai dėl įvairių priežasčių kartais negali užtikrinti turiningo savo vaikų laisvalaikio. Liūdna, bet dalis Lietuvos vaikų nė karto nėra matę jūros. Todėl, jungdamiesi prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“, nusprendėme padėti išpildyti mažųjų, augančių itin sunkiai gyvenančiose šeimose, svajones – šią vasarą pakviesti vaikus pasisvečiuoti Palangoje, kur jie pirmą kartą pamatys jūrą“, – sako Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Netrukus startuos ir dar vienas projektas, padovanosiantis vaikams vasarą. „Snow Arena“ jungiasi prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos kartu kurti socialiai saugią Lietuvą ir kviečia vaikus išmėginti žiemos pramogas vieninteliame visus metus veikiančiame žiemos pramogų komplekse Baltijos šalyse. Projektas „Džiaukimės, ką turime Lietuvoje, – slidinėjimo pramogos „Snow Arenoje“ kviečia vaikus iš vaikų namų ir iš sunkiai gyvenančių šeimų išmėginti sniego pramogas. Komplekso generalinis direktorius Andrius Stasiukynas teigia, kad prisidėti prie kampanijos paskatino noras, kad kuo daugiau vaikų galėtų pramokti slidinėti ir ši pramoga jiems taptų prieinama, ir faktas, kad kampanija ilgalaikė ir projektai bus tęsiami ne vienerius metus.  Vaikams bus suteikta galimybė susipažinti su kalnų slidinėjimu, išmėginti savo jėgas kalno trasoje. Per 5 pamokas įvairaus amžiaus vaikai bus supažindinti su kalnų slidinėjimo inventoriumi ir juo aprūpinti, sužinos pagrindines taisykles slidinėjant kalnuose, išmoks savarankiškai stabdyti, pasukti pradedančiųjų ir pagrindiniame „Snow Arenos“ šlaite, išmoks savarankiškai čiuožti ir saugiai jaustis ant slidžių.

Savo patirtimi nori pasidalyti ir profesionalus fotografas Laimonas Skrupskelis. Fotografas siūlosi aplankyti Vilniuje, dienos centruose ar globos namuose vasarojančius vaikus ir visus norinčius pamokyti fotografavimo paslapčių, taip pat surengti nemokamą fotosesiją. Visus norinčius vaikams organizuoti turiningą laisvalaikį su fotoaparatu, Laimonas kviečia rašyti: info@laimonasfoto.lt

Kviečiame ir toliau visus norinčius dovanoti vaikams vasarą ir turiningą laisvalaikį: atvykite į vaikų dienos centrą, pasidalykite savo patirtimi arba padovanokite vasaros stovyklą per aukojimo portalą www.aukok.lt !

Iniciatyvų registraciją ir visus geruosius pavyzdžius rasite kampanijos interneto svetainėje www.uzsaugialietuva.lt. Savo idėjas galite skelbti interneto puslapyje arba socialinėje paskyroje Facebook www.facebook.com/uzsaugialietuva naudodami žymą #UžSaugiąLietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių