Už pažeidimus renkant parašus rinkimams grės baudos

Seimas ketvirtadienį papildė Administracinių teisės pažeidimų kodeksą (ATPK) numatydamas, kad už parašų rinkimo tvarkos pažeidimus grės baudos ir juos renkant Seimo ar prezidento rinkimams.

Šiuo metu ATPK numato tik baudas už parašų rinkimų tvarkos pažeidimus juos renkant inicijuoti referendumui. Bauda siekia 500-1000 litų, tokia pat papildžius kodeksą lauks ir pažeidėjų rinkimuose ar parašus įstatymo projektui pateikti renkančių asmenų.

Už pakartotinį pažeidimą grėstų nuo vieno iki dviejų tūkstančių litų bauda.Įstatymai numato, kad pretendentai kandidatuoti prezidento rinkimais turi Vyriausiajai rinkimų komisijai pateikti ne mažiau kaip 20 tūkst. jų kandidatavimą remiančių piliečių parašų, siekiantys savarankiškai išsikelti kandidatūrą Seimo rinkimuose vienmandatėje apygardoje turi surinkti 1 tūkst. jų kandidatavimą remiančių tos apygardos rinkėjų parašų.

Tuo tarpu norint inicijuoti referendumą, reikia surinkti ne mažiau kaip 300 tūkst. rinkėjų parašų, norint Seimui pateikti projektą - 50 tūkst. rinkėjų parašų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių