Už pavėluotai suteiktas paslaugas gydymo įstaigos gaus mažiau lėšų

  • Teksto dydis:

Jeigu gydymo įstaiga vėliau nei nustatyta suteiks paslaugą pacientui, už ją bus sumokėta mažesniu tarifu, trečiadienį nusprendė Seimas.

Parlamentarai priėmė prezidentės Dalios Grybauskaitės teiktas Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pataisas. Už jas balsavo 55 Seimo nariai, šeši buvo prieš ir 27 susilaikė.

Nustatyta, kad susirgus staiga pirminė ambulatorinė sveikatos priežiūros paslauga turi būti suteikta ne vėliau kaip per 24 valandas, nesant ūmaus susirgimo – ne vėliau kaip per septynias kalendorines dienas. Gydytojas specialistas ligonį privalės priimti per 30 dienų, brangūs tyrimai turės būti atlikti taip pat ne vėliau kaip per mėnesį, o planinė operacija – per 60 dienų.

Jeigu šių terminų nebus laikomasi, gydymo įstaigos sulauks mažiau pinigų iš Privalomojo sveikatos draugimo fondo. Teritorinė ligonių kasa, nustačiusi, kad pavėlavuota iki dešimt dienų, apmokėjimas bus mažinamas 20 proc., praleidus terminą nuo 11 iki 20 dienų – 30 proc., o 21 ir daugiau dienų – 50 procentų.

Prezidentė siūlė, kad gydymo įstaigos už pavėluotai suteiktas paslaugas išvis negautų apmokėjimo.

Valstybės vadovė tokiu būdu siekia sumažinti eilės gydymo įstaigose.

Priimtos pataisos įsigalios nuo 2018 metų sausio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bus taip:

Bus taip: portretas
Piliečiai pacientai, kam skauda galvą? Prašau žingsnį į priekį! Sesele, rašykit 10 ibupromo! Piliečiai pacientei, kam skauda pilvą? Prašau du žingsnius į priekį! Sesele, rašykit 7 nošpa. O jums nieko neskauda? Jūs profilaktiškai? Ko atsivilkot, nedidinkit eilės, nes iš atlyginimo atskaičiuos, von iš čia.

Giedrė

Giedrė portretas
Medikai turėtų gauti ne vienodus atlyginimus ir ypač tie ,kurie nesugeba teisingai nustatyti diagnozės ar išrašyti vaistus,grubiai elgiasi su paciantais ,jau nekalbant apie tuos,kurie nuolat reikalauja pakišos.

naivuoliams

naivuoliams portretas
papildomų lėšų nėra. Iš kur atsiras talonėlių? Bustrumpinamas laikas pacientui. Pteks greitai, bet per 7 minutes turės išsinešdint iš kabineto.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių