Už nuopelnus gyventojų saugai apdovanotas meras A. Margelis

  • Teksto dydis:

Gegužės 4-ąją visoje Lietuvoje švenčiama Šv. Florijono, Gaisrų sergėtojo diena. Pagrindinis šventinis renginys vyko sostinėje, prasidėjęs šv. Mišiomis Vilniaus arkikatedroje bazilikoje. Vėliau Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos departamente prie Vidaus reikalų ministerijos vyko iškilmingas ugniagesių gelbėtojų profesinės šventės minėjimas. Jo metu priešgaisrinės apsaugos pareigūnams ir darbuotojams bei savivaldybių vadovams buvo įteikti garbingi apdovanojimai. Tarp apdovanotųjų – Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis.

Merui A. Margeliui Šv. Florijono dienos proga įteiktas Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno padėkos raštas už nuopelnus gyventojų saugai. Sveikindamas renginio dalyvius ir padėkas ministro vardu įteikęs vidaus reikalų viceministras Česlovas Mulma, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos departamento direktorius Kęstutis Lukošius bei kiti garbingi šventinio minėjimo svečiai pabrėžė, jog siekiant užtikrinti gyventojų ir jų turto saugumą bei atliekant įvairias gelbėjimo operacija, vykdant prevencinį darbą labai svarbus priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų glaudus bendradarbiavimas su savivaldybėmis. Todėl buvo dėkojama savivaldybių merams ir administracijos vadovams už supratingumą, moralinį ir finansinį palaikymą, petys petin dirbant su Priešgaisrinėmis gelbėjimo tarnybomis bei drauge ieškant būdų, kaip geriau užtikrinti savo krašto gyventojų saugumą.

Vidaus reikalų ministro apdovanojimą gavęs Lazdijų rajono savivaldybės meras A. Margelis sako, kad jo vadovaujamoje savivaldybėje iš tiesų skiriama daug dėmesio priešgaisriniam gelbėjimui. Prieš pora metų įkūrus Lazdijų rajono savivaldybės priešgaisrinę tarnybą, po devynių dešimtmečių pertraukos prie šiai tarnybai priklausančių ugniagesių komandų susibūrė ugniagesiai savanoriai. Prie atkurtos savanorių ugniagesių veiklos oficialiai prisijungė ir pats Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, kuriam įteiktas pažymėjimas kaip savanoriškai vykdysiančiam prevencinį darbą.

„Džiugina tai, kad šiuo metu savivaldybėje yra netoli 40 ugniagesių savanorių, kurie dalyvauja gesinant gaisrus bei atlieka kitus gelbėjimo darbus, vykdo prevencinę mokomąją veiklą, konsultuoja gyventojus priešgaisrinės saugos klausimais“, – sakė A. Margelis.

Lazdijų rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos įkūrimas, mero A. Margelio teigimu, atgaivino ne tik ugniagesių savanorystę, bet ir leido labiau koncentruotis į ugniagesių darbo sąlygų gerinimą bei techninės materialinės bazės atnaujinimą. Siekiant kuo geriau užtikrinti gyventojų ir jų turto saugumą, atsinaujinti bei modernėti, pasak mero, stengiamasi tiek savo išgalėmis, tiek ieškant galimybių įgyvendinti ES lėšomis finansuojamus projektus.

„Nuo praėjusių metų kartu su partneriais Varėnos rajono savivaldybės priešgaisrinės apsaugos tarnyba, Seinų bei Kruklankių valsčiais (Lenkijos Respublika) pagal Lietuvos-Lenkijos bendradarbiavimo programą įgyvendiname projektą „Jungtiniai veiksmai priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo paslaugų kokybei gerinti“. Įgyvendinant šį projektą ir gavus finansinę ES paramą bei dalį lėšų skyrus Lazdijų rajono savivaldybei jau pastatytas naujas pastatas Aštriosios Kirsnos ugniagesių komandai, savivaldybės darbuotojai kvalifikaciją kėlė dalyvaudami partnerių iš Lenkijos ir Varėnos organizuotuose mokymuose, o jau visai netrukus Aštriosios Kirsnos ugniagesių komandą pasieks naujas gaisrų gesinimo automobilis, – pasakojo meras. – Žinoma, daug prasmingų darbų priešgaisrinėje gelbėjimo srityje pavyksta nuveikti glaudžiai bendradarbiaujant Lazdijų rajono savivaldybei kartu su Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Lazdijų priešgaisrine gelbėjimo tarnyba. Mūsų visų sutelktas bendras darbas leidžia pasiekti puikių rezultatų ir nuveikti daug prasmingų darbų, kurti ateities planus ir juos įgyvendinti, siekiant užtikrinti kiekvieno mūsų krašto gyventojo saugumą“, – džiaugėsi Lazdijų rajono savivaldybės meras bei linkėjo visiems ugniagesiams Šv. Florijono dienos proga ryžto bei pasišventimo, žengiant kupinu pavojų, tačiau kilniu ir prasmingu keliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

grybas

grybas portretas
Ta Margeli viena diena isdirba i suns dienas,kita diena ziurek jau apdovanoja.keistuoliai tie dzukai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių