Už kontrabandą teisiamas V. Karalius gauna valstybinę pareigūno pensiją

  • Teksto dydis:

Kontrabandos karaliumi tituluojamas, anksčiau teistas buvęs policininkas Vilius Karalius gauna valstybinę pareigūno pensiją, pranešė LNK Žinios.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) teigia, kad nesvarbu, kiek nusikaltimų asmuo padaro, jeigu pensija paskirta, jos atimti nebegalima.

„Pagal prieš gerą dešimtmetį priimtus įstatymus, jeigu pensija yra paskaičiuota, ji turi būti mokama“, - tvirtino vidaus reikalų viceministras Žimantas Pacevičius.

Policijoje V.Karalius dirbo beveik 20 metų. Pensija jam priklauso, nes jis iš tarnybos išėjo dėl sveikatos problemų.

Kokio dydžio pensiją V.Karalius gauna, VRM neatskleidžia.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas tvirtino, kad atimti valstybinę pensiją būtų galima tik, jeigu paaiškėtų, jog dokumentai, kurių pagrindu suteikta pensija, buvo suklastoti.

Liepą Lietuvos apeliacinis teismas V.Karalių paleido į laisvę. Suėmimas jam pakeistas į namų areštą. Buvęs policijos pareigūnas kartu su daugiau kaip dviem dešimtimis kitų kaltinamųjų yra teisiamas dėl stambios cigarečių kontrabandos.

2009 metais Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu V.Karalius už didelės vertės cigarečių kontrabandą jau buvo nuteistas 2 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausme. 2010 metų vasarą jis paleistas anksčiau laiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kolia

kolia portretas
buves policininkas,kontrabandos karalius-cia issivysciusios euro valstybes pozymis?o jis i seima nesiruosia?

Danute.

Danute. portretas
kokie istaytmai, tokia ir tvarka, prie ko cia pensija ir teistumas. Va butu stebuklas , jei jis butu nuteistas, kam is vis reikalinga zmones gaisinti ir kitiems nervus gadinti....tas pats ir su snoru ir su visais likusisiais tokio tipo asmenimis.

mokesčių mokėtojas

mokesčių mokėtojas portretas
Jis gauna valstybinę pensiją. Ji skiriasi nuo senatvės, kuriai reikalinga išdirbti įstatyme nustatytas laikas. Valstybinė pensija yra išskirtinė, ji vadinasi valstybinė. Jai asmuo daro nusikaltimus, kenkia valstybei, kokia jam gali buti mokama valstybinė pensija. Padarykite statuto pataisą ir bus aišku, kad padaręs nusikaltimą ir teistam asmeniui, kuris žinodamas kad gauna pensiją,sąminingai daro piktybinį nusikaltimą. Tokiam asmeniui pemnsija turi būti nutraukiama.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių