Už kilnius poelgius – apdovanojimai iš prezidentės rankų

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo konkurso „Herojai tarp mūsų“ nugalėtojų apdovanojimo ceremonijoje, kurioje buvo pagerbti savo kilniais poelgiais žygdarbius darantys ir kitiems drąsos įkvepiantys žmonės.

 Prezidentė herojams padovanojo po Lietuvos Konstituciją – kaip kiekvieno piliečių teisių ir pareigų simbolį.

Ketverius metus organizuojamas konkursas „Herojai tarp mūsų“ šiemet buvo skirtas atkreipti dėmesį į pasiaukojimai savo darbą dirbančius žmones. Iš viso apdovanota 11 žmonių.

Pasak prezidentės, herojiškumas slypi ir sąžiningoje tarnystėje, kai žmogus nuoširdžiai ir su pasididžiavimu atlieka savo kasdienines pareigas. Šalies vadovės teigimu, visiems savo gyvenime – ugniagesiui, kariui, sporto treneriui ar laiškininkei yra tekę susidurti su išskirtinėmis situacijomis, priimti sprendimus, kuriuos diktavo ne tik profesinė, bet ir žmogiškoji pareiga. Būtent žmogaus gerumas turi savyje tiek stiprybės, kad jis dovanoja įkvėpimo ir visiems kitiems žmonėms, palieka pėdsakus jų gyvenimuose, juos pakeičia.

Herojų apdovanojimus šiemet pelnė Lietuvos kurčiųjų vyrų krepšinio rinktinės treneris Algimantas Šatas, kurčiuosius treniruojantis daugiau nei 50 metų. Dirbdamas su kurčiais krepšininkais vyras ne tik pramoko gestų kalbą, bet ir su komanda ne kartą iškovojo Europos ir pasaulio čempionų titulus. Taip pat apdovanota vilnietė Roberta Orlauskaitė, kuri po skaudžios avarijos neteko kojos, tačiau neprarado optimizmo – pati teikia pagalbą ir padeda žmonėms įsigyti ortopedijos techniką.

Herojų titulą pelnė ir vilniečių pora Andžejus Ravanas ir Vaida Bandzaitė – nors abu jaunuoliai yra neregiai, tačiau gyvena pilną ir visavertį gyvenimą, studijuoja, dirba ir dar moko kitus. Apdovanotas ir tauragiškis, Maltos ordino savanoris Saulius Oželis, kuris padeda vienišiems ir sunkiai gyvenantiems senoliams.

Herojų titulas šiemet atiteko ir pareigūnams – 17 metų ugniagesiu dirbančiam vilniečiui Aurelijui Lapinskui, kuris 2007 metais Žirmūnų daugiaaukštyje kilusio tragiško gaisro metu išgelbėjo net 7 žmones. Taip pat išminuotojui Nerijui Aleknai iš Kauno - J. Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos vadas du kartus yra vadovavęs Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės išminavimo skyriui. Apdovanotas ir Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos pažangaus gyvybės palaikymo intensyvios pagalbos brigados vadovas Valerijus Moskaliovas, pernai išgelbėjęs daugiausiai gyvybių – net 13. Taip pat apdovanota Bendrojo pagalbos centro darbuotoja Jurgita Prokopenkovienė. Apdovanojimus pelnė ir Edita Geštautienė, kuri jau dešimtmetį yra laukiama laiškininkė Kelmėje bei vilnietė troleibuso vairuotoja Simona Januš, nuo vaikystės svajojusi padėti žmonėms pasiekti greičiau vieni kitus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
lietuvoje yra taip kuo daugiau pavogsi,arba pameluosi,tada medalį gausi,nes ji ir apsivogusį kubilių apdovanojo,todėl man būtų gėda iš jos imt kažkokį apdovanojimą,bet lietuviams....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių