Už JAV lėšas modernizuojami Lietuvos kariuomenės poligonai

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės Pabradės ir Gaižiūnų poligonuose, Mumaičių karinėje teritorijoje ir Aviacijos bazėje Šiauliuose šiemet už Jungtinių Valstijų pinigus planuojama įrengti apie 50 įvairios paskirties infrastruktūros objektų, trečiadienį paskelbė Krašto apsaugos ministerija.

Anot jos, 2016 metų liepą pradėtų objektų dalis jau baigti, kituose pradedami ar jau intensyviai vyksta darbai, kuriuos vykdant kviečiamos dalyvauti ir Lietuvos įmonės. 

„Sparčiai plečiantis Lietuvos kariuomenės struktūroms ir į Lietuvą atvykstant vis daugiau sąjungininkų karių, poligonų plėtra ir jų modernizavimas yra viena iš prioritetinių mūsų veiklos sričių“, – pranešime sako krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas.

Pabradės poligone jau baigiama įrengti amunicijos saugyklas, ketinama įrengti vikšrinių ir ratinių transporto priemonių, aviacijos šaudyklas, technikos parkus, transporto plovyklas, remonto garažus, saugyklas taikinių keltuvams.

Gaižiūnuose bus įrengtos įvairios šaudyklos, sandėliavimo pastatai, šaudyklų aptarnavimo infrastruktūra. Mumaičių karinėje teritorijoje tiesiamas vidaus kelių tinklas, įrengiamos inžinerinės sistemos, transporto saugojimo ir remonto centro vidaus infrastruktūra.

Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose atliekama lėktuvų riedėjimo tako rekonstrukcija, rekonstruojamos aikštės prie orlaivių angarų.

Darbai visuose šiuose objektuose atliekami už Jungtinių Valstijų Europos saugumo užtikrinimo iniciatyvos projektams skirtas lėšas.

Pagal šią iniciatyvą Lietuvos kariuomenės infrastruktūros plėtrai 2017–2019 metais numatyta skirti per 37 mln. eurų.

Darbus organizuoja NATO paramos ir infrastruktūros agentūra, jos konkursuose gali dalyvauti ir Lietuvos įmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NATO

NATO portretas
Na štai kaip gražu, Amerika ir finansiškai padeda Lietuvai tobulinti kariuomenes inventorių

O tai ką tu norėjei ?

O tai ką tu norėjei ? portretas
Kad atvyktu kelininkai iš Kaliningrado remontuoti NATO aerodromą ? Ot žvengiu,naujas anekdotas :)

...

... portretas
Turėjom slaptuosius CŽV kalėjimus, dabar bus slaptieji JAV poligonai... tik lietuvių vis dar čia per daug, mes dar kaip indėnai į rezervatus nesuvaryti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių