URM primena po Kaukazo regioną keliauti atsargiai

URM penktadienį išplatino pranešimą, kuriuo primena rekomendaciją lankantis Gruzijoje nevykti į Abchazijos ir Cchinvalio (Pietų Osetijos) regionus.

„Į Kaukazo regioną vykstantiems Lietuvos piliečiams svarbu atkreipti dėmesį į riziką ir pavojus, su kuriais susiduriama, kai pažeidžiant Gruzijos įstatymus vykstama į Abchazijos ir Cchinvalio regionus“, - skelbiama pranešime.

URM primena, kad pagal galiojančius Gruzijos įstatymus užsienio piliečiams patekti į Abchazijos ir Cchinvalio regiono teritorijas galima tik Gruzijos vyriausybės nustatyta tvarka ir tik iš Gruzijos vyriausybės kontroliuojamos teritorijos pusės: įvažiuoti į Abchaziją ir iš jos išvažiuoti galima tik per Zugdidžio savivaldybę; patekti į Cchinvalio regioną ir iš jo išvykti - tik per Gorio savivaldybę.

URM teigimu, užsieniečiai, atvykę į šias teritorijas nesilaikydami Gruzijos vyriausybės nustatytos tvarkos, rizikuoja susidurti su sunkumais iš jų išvažiuoti. „Atvykimas į šias teritorijas tiesiogiai iš kitų valstybių Gruzijoje yra traktuojamas kaip nelegalus Gruzijos sienos perėjimas ir yra atitinkamai baudžiamas. Valstybės, išleidusios užsieniečius į šias teritorijas, nebūtinai įsileidžia juos atgal pas save, nes nustoja galioti išduotos vienkartinės vizos“, - rašoma pranešima.

Ministerija pažymi, jog vykimo į Gruzijos regionus pažeidžiant šios šalies įstatymus atvejais URM negali garantuoti buvimo šiose teritorijose saugumo ir „efektyviai atstovauti jose Lietuvos piliečių interesams“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bolševikas

Bolševikas portretas
Abchazijos ir Cchinvalio regionai yra ne gruzija.

gebelsas

gebelsas portretas
Lietuviams nurodomi kazkokios valstybes istatymai..... tai URM netarnauja lietuviams?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių